ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Θετικά αποτελέσματα στο 9μηνο και μέρισμα στους μετόχους από το ΙΑΣΩ

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8% και κερδών κατά 30,9% εμφανίζουν τα αποτελέσματα του ομίλου Ιασώ στο 9μηνο του 2014, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν για ακόμη μία φορά στον χώρο της υγείας και ειδικότερα των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, με τα χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο όπως και σε πολλούς άλλους υγειονομικούς κλάδους. Την ίδια ώρα, την Πέμπτη, ξεκίνησε η καταβολή χρηματικής διανομής στους μετόχους, ύψους 1.246.846,92 €.

Θετικά αποτελέσματα στο 9μηνο και μέρισμα στους μετόχους από το ΙΑΣΩ

Τα βασικά και άλλα οικονομικά μεγέθη ή αποτελέσματα, σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου, επηρεάζονται από τις περικοπές λόγω εφαρμογής των μηχανισμών rebate και claw-back και δημιουργούν θέματα σύγκρισης των στοιχείων αφού στο εννεάμηνο του 2013 δεν υπήρχαν αντίστοιχες περικοπές-απομειώσεις των μεγεθών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 8% και ανήλθε στα 98,92 εκατ. € από 91,59 εκατ. € που ήταν πέρυσι και ο κύκλος εργασιών της μητρικής-εταιρείας παρουσίασε αύξηση κατά 7,5% και ανήλθε στα 52,65 εκατ. €, από 48,98 εκατ. € που ήταν αντίστοιχα πέρυσι.

Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών rebate & clawback ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσίασε αυξηση κατα 1,9% και διαμορφώθηκε στα 93,31 εκατ. €, έναντι 91,59 εκατ. € που ήταν στο 2013 (δεν είχαν λογιστεί περικοπές από rebate & clawback) αντίστοιχα ο κύκλος εργασιών της μητρικής αυξήθηκε κατά 0,9% και διαμορφώθηκε στα 49,44 εκατ. €, από 48,98 εκατ. € που ήταν αντίστοιχα πέρυσι και δεν εμπεριέχονταν περικοπές rebate & clawback.

Σε ότι αφορά στα μικτά κέρδη προ rebate & clawback για τον Ομιλο ανήλθαν στα 22,72 εκατ. €, παρουσίασαν αύξηση 30,9%, ενώ για την μητρική ανήλθαν στα 15,96 εκατ. € παρουσίασαν αύξηση 22,3%. Μετά την εφαρμογή των μηχανισμών rebate & clawback τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 17,11 εκατ. €, ενώ αντίστοιχα της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 12,75 εκατ.€.

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: «Με συστηματική και σκληρή δουλειά όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού δυναμικού του Ομίλου ΙΑΣΩ, προέκυψαν αξιόλογα θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως, η άδικη επιβολή των μηχανισμών rebate & clawback από τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να συντελεί στην απομείωση των οικονομικών μας μεγεθών. Οι δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί ο κλάδος μας, δεν αποτέλεσαν και ούτε θα αποτελέσουν για μας τροχοπέδη στην αναπτυξιακή μας δυναμική και στην καθημερινή μας προσπάθεια για προσφορά ολοένα καλύτερων υπηρεσιών υγείας».

Επενδύουμε περαιτέρω σε τεχνολογία αιχμής και αξιολογούμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες, τονίζει στην συνέχεια ο κ. Σταματίου και προσθέτει:

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον παράγοντα άνθρωπο. Πρώτα στον άνθρωπο – ασθενή και επόμενα στον ιατρό, στον συνεργάτη, και στον μέτοχο. Επενδύουμε στην ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες οι οποίες ενσωματώνουν νέες πρωτοποριακές ιατρικές τεχνικές. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και προσφέρουμε μέσω των ιατρών μας πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας.
Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε μετά από 18 χρόνια λειτουργίας η μητρική εταιρεία ΙΑΣΩ να παραμένει ηγέτης στο χώρο.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε κοινωνικό έργο στα πλαίσια δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί κάτω απο αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ξεκινήσαμε χθές καταβολή χρηματικής διανομής στους μετόχους μας ποσού ύψους 1.246.846,92 €. Απώτερος στόχος μας, η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του Ομίλου μας στην αγορά, και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας προς τους μετόχους μας και το κοινωνικό σύνολο».

Διαβάστε ακόμη:

Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού με ελεύθερη συμμετοχή από το ΙΑΣΩ

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: Δυναμικό παρών στην Ετήσια Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

ΙΑΣΩ Παιδιατρική Κλινική: Ειδικά πακέτα chek up για παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ