ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Έρχεται ο Δεύτερος Κύκλος του Founder Institute! Πόσο επιχειρηματίες είστε τελικά;

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων και ανερχόμενων επιχειρήσεων, ξεκινάει επίσημα ο δεύτερος κύκλος του Founder Institute στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2015, με στόχο να σας δείξει εάν έχετε το DNA ενός επιχειρηματία.

Έρχεται ο Δεύτερος Κύκλος του Founder Institute! Πόσο επιχειρηματίες είστε τελικά;

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 80 πόλεις και 6 ηπείρους, το Ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.400 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι να βοηθήσει στην δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2015. Θα δοθούν δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μία στον καλύτερο υποψήφιο με με ένα ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο (Technical Distinction Fellowship), και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship), τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα στο Orange Grove. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Μέντορες, τους Αποφοίτους και τους Διευθυντές του προγράμματος και να μάθουν πώς μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους startup μέσα από την συμμετοχή τους στο Founder Institute.

«Στο Founder Institute χτίζουμε επιχειρηματίες, οι οποίοι με την σειρά τους θα δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Ελληνικής αγοράς. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να φτιάξουμε άρτια καταρτισμένους Founders (Ιδρυτές) με υψηλές προοπτικές επιτυχίας. Δεν εξετάζουμε την ιδέα, αλλά μέσα από μια σειρά αξιολογήσεων προβλέπουμε τις δυνατότητες επιτυχίας του κάθε υποψηφίου ως επιχειρηματία.», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και Διευθυντής του Athens Founder Institute.

«Με μεγάλη χαρά συμμετέχω και πάλι σας μέντορας στον νέο κύκλο του Founder Institute, ένας θεσμός o οποίος βοηθάει στην δημιουργία νέων επιχειρηματιών, ικανών να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν μία εταιρία. Οι πρώτοι απόφοιτοι έχουν ήδη ιδρύσει τις εταιρίες τους και βρίσκονται σε ένα πρώτο στάδιο δημιουργίας ενός prototype και στο initial traction, σημαντικά χαρακτηριστικά για το αρχικό fundraising. Εύχομαι και η νέα σειρά του 2015 να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία», ανέφερε ο Βασίλης Νικολόπουλος, CEO της Intelen.

O Philipp Brinkmann, CEO της Travelplanet24 και μέντορας στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος σημείωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να μεταφέρω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου και να υποστηρίξω ως μέντορας το Athens Founder Institute. Στόχος μας είναι η ουσιαστική υποστήριξη του νεανικού επιχειρηματικού τομέα των startup πρωτοβουλιών, καθώς η αλληλοϋποστήριξη συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες της Travelplanet24».

Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Institute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος δήλωσαν:

«Το Founder Institute υπήρξε μια καταπληκτική εμπειρία, η οποία έδωσε σάρκα και οστά στο επιχειρηματικό μας πλάνο, μεταμορφώνοντας το σε μια πραγματική επιχείρηση και δίνοντάς μας την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται κάθε startup εταιρία για να μπορέσει να καθίσει μπροστά σε επενδυτές και να ζητήσει την οικονομική τους υποστήριξη για να πραγματοποιήσει τον σκοπό της ύπαρξής της», Αθανάσιος Λαδόπουλος – Ιδρυτής του startup MyeTutor.org.

«Το πρόγραμμα μου έδωσε την καλύτερη γνώση για το πώς να πάρει από ένα στάδιο της ιδέας σε μια βιώσιμη επιχείρηση! Είμαι ενθουσιασμένη που ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να ενταχθώ στο πρόγραμμα και να δω ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η καλύτερη σταδιοδρομίας για μένα», Λία Ζώρζου, Ιδρύτρια του Girapp.

«Το πρόγραμμα μας πρόσφερε μια δοκιμασμένη συνταγή για το πως πρέπει να στηθεί μια βιώσιμη και γρήγορα αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Την ακολουθήσαμε λαμβάνοντας υπόψη και τις συμβουλές των μεντόρων και καταφέραμε μια επιτυχημένη έναρξη για το προϊόν μας.», Κώστας Καρολεμέας, Ιδρυτής του Allcancode.

Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και άλλα.

Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι την θεωρία, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης από την έρευνα και ανάπτυξη πελατολογίου μέχρι τις πωλήσεις και το bootstrapping. Κάθε ενότητα παραδίδεται με τη συμμετοχή κορυφαίων CEOs και έμπειρων μεντόρων, οι οποίοι μοιράζονται τις μοναδικές, και συχνά διαφορετικές, απόψεις τους σχετικά με το θέμα, και παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ομαδικές εργασίες σύμφωνα με τη θεματολογία κάθε ενότητας.
Παράλληλα, το πρόγραμμα ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα και την συνεργασία. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες εργασίας, ανταλλάσουν απόψεις, αλληλοσυμπληρώνονται, παρέχουν και λαμβάνουν συμβουλές και, το σημαντικότερο, δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργατών και γνωριμιών που τους παρέχει υποστήριξη τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το πέρας του προγράμματος.

Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:

• Adeo Ressi: Ιδρυτής & CEO, Founder Institute
• Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist & Συν-ιδρυτής, Vidyo
• Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot
• Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος & Συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συν-ιδρυτής E-food.gr
• Βασίλης Νικολόπουλος: CEO & Συν-ιδρυτής, Intelen
• Γιάννης Κανελλόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group
• Γιάννης Δοξαράς: Διευθύνων Σύμβουλος, Warp.ly
• Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)
• Μιχάλης Γκόντας: Ιδρυτής, FORKY
• Νίκος Δρανδάκης: Ιδρυτής & CEO, Taxibeat
• Νίκος Γουλής: CEO, Pamediakopes.gr
• Philipp Brinkmann: CEO, travelplanet24.com & tripsta.com
• Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς
• Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA
• Φώτης Δραγανίδης: Γενικός Διευθυντής, Microsoft Innovation Center
• Και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC) αποτελούν μία πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.

Δίνεται έμφαση σε τομείς, ενώ ως οριζόντια προτεραιότητα έχει τεθεί η καινοτομία και οι τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής. Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμη:

Καλλυντικό, το πρώτο προϊόν συνεργασίας της Genomed με το Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΕΟΦ: Τόπος συνάντησης του διεθνούς ιατρικού κόσμου η Ελλάδα