ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Merck επενδύει στον τομέα της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα

Η Merck, μία εταιρεία ηγέτης στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, ενισχύει τη δυναμική παρουσία της στην Ελλάδα, επενδύοντας περαιτέρω στο εγχώριο επιχειρείν.

Η Merck επενδύει στον τομέα της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα

Η εταιρεία αναπτύσσει νέο επιχειρηματικό μοντέλο για την περαιτέρω διείσδυση στον τομέα Γενικής Ιατρικής, και πιο συγκεκριμένα στις καρδιαγγειακές νόσους και τις παθήσεις του θυρεοειδή, με τα παγκοσμίως καταξιωμένα φαρμακευτικά σκευάσματα που διαθέτει, με δραστικές ουσίες βισοπρολόλη και νατριούχο λεβοθυροξίνη αντίστοιχα.

Πιστή στο όραμά της για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μέσω της ιατρικής επιστήμης και προσηλωμένη στις αξίες της για διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες που χρειάζονται, η Merck στην Ελλάδα προχωρά στη δημιουργία και στελέχωση ενός νέου, άρτια εκπαιδευμένου τμήματος, που αποτελείται από 12 εξειδικευμένους ιατρικούς επισκέπτες, με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για τη νατριούχο λεβοθυροξίνη και τη βισοπρολόλη.

«Η Merck αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1971 και σήμερα απασχολεί 70 εργαζόμενους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της να προσφέρει απρόσκοπτα τα φαρμακευτικά της σκευάσματα στον Έλληνα ασθενή. Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την περαιτέρω διείσδυσή μας στον τομέα γενικής ιατρικής και εξαιρετικά υπερήφανοι για την έναρξη της λειτουργίας του νέου τμήματος προώθησης», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κοφινάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά με τη βισοπρολόλη

Η βισοπρολόλη είναι ένας ιδιαίτερα εκλεκτικός β-αποκλειστής, με ευνοϊκό φαρμακοκινητικό προφίλ, ο οποίος παράλληλα είναι ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος β-αποκλειστής στην Ευρώπη. Χορηγείται μία φορά την ημέρα, ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής, έχει 24ωρη διάρκεια δράσης και λόγω της εξισορροπημένης κάθαρσής του, δεν χρειάζεται τροποποίηση της δόσης σε ήπιας ως μέτριας βαρύτητας νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια

Σχετικά με τη νατριούχο λεβοθυροξίνη

Η νατριούχος λεβοθυροξίνη χρησιμοποιείται για τη Θεραπεία υποκατάστασης στον υποθυρεοειδισμό, στην καλοήθη ευθυρεοειδική βρογχοκήλη, στην πρόληψη υποτροπής της ευθυρεοειδικής βρογχοκήλης μετά από εγχείρηση, ανάλογα με τη μετεγχειρητική ορμονική κατάσταση του οργανισμού και στην κατασταλτική θεραπεία σε καρκίνο του θυρεοειδούς. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η χορήγηση της θεραπείας σε κάθε ασθενή ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του/της, τα δισκία διατίθενται σε περιεκτικότητες νατριούχου λεβοθυροξίνης που κυμαίνονται από 25 έως 200 μικρογραμμάρια. Χορηγείται ως μια εφάπαξ ημερήσια δόση το πρωί με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν από το πρόγευμα, κατά προτίμηση μαζί με μικρή ποσότητα κάποιου υγρού (για παράδειγμα, με μισό ποτήρι νερό).

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Περίπου 50.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή - από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2016, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 15 δισ. σε 66 χώρες.

Έχοντας ιδρυθεί το 1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος του εισηγμένου στο χρηματιστήριο εταιρικού ομίλου. Η Merck, Darmstadt, Γερμανία, διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono, EMD Millipore και EMD Performance Materials.