ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Έντονο κινεζικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, γεγονός που αποτυπώθηκε ιδιαίτερα από κυβερνητικά στελέχη, στο πλαίσιο των πρόσφατων επαφών τους στην μακρινή χώρα, με μέλη της κινεζικής ηγεσίας.

Κινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του nextdeal.gr αναφέρουν ότι ο Κινεζικός όμιλος Fosun ο οποίος στο πλαίσιο της πολυσχιδούς διεθνούς δραστηριότητας, εξετάζει και την ενδυνάμωση της παρουσίας του στον ασφαλιστικό τομέα, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τα τεκταινόμενα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Ο όμιλος παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις κυρίως γύρω από τις τραπεζικές ασφαλιστικές εταιρείες και δεν αποκλείεται όταν έρθει η ώρα να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και πιο συγκεκριμένα.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το 2014 η Fosun εξαγόρασε την Fidelidabe Group, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας, η οποία στοίχισε 1,5 δισ. δολάρια. Επίσης, πέρσι αγόρασε ποσοστό 20% στην αμερικανική ασφαλιστική Ironshore έναντι 463,8 εκατ. δολαρίων.

Σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Fosun Liang Xinjun δήλωσε ότι το 2015 προτίθεται να ξοδέψει 2,4 δις. δολ για την αγορά πέντε ασφαλιστικών εταιρειών σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.