ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Νόσος Parkinson: Λύσεις σε ασθενείς μέσω κινητής τηλεφωνίας από την Globo

Σε ένα ερευνητικό ευρωπαϊκό έργο για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την υγεία και συγκεκριμένα για την νόσο Parkinson συμμετέχει η GLOBO, διεθνής πάροχος λύσεων Enterprise Mobility και επιχειρηματικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, διευρύνοντας την τεχνογνωσία της στο χώρο του mHealth.

Νόσος Parkinson: Λύσεις σε ασθενείς μέσω κινητής τηλεφωνίας από την Globo

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμμετέχει σε μία σύμπραξη ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και εταιρειών που έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιχορήγηση 4,3 εκατ. ευρώ με στόχο να ερευνήσουν τις δυνατότητες διαχείρισης της νόσου του Parkinson χρησιμοποιώντας την τεχνολογία mHealth.

Το πρόγραμμα θα αξιοποιεί απλές φορητές συσκευές, μέσω των οποίων θα συλλέγονται δεδομένα από τους ασθενείς του Parkinson, ενώ, στη συνέχεια, τα δεδομένα αυτά μπορούν να αναλυθούν προσφέροντας πληροφορίες για την παροχή ιατρικών συμβουλών και φαρμακευτικής αγωγής.

Η GLOBO, από την πλευρά της, υποστηρίζει τη συγκεκριμένη έρευνα προσφέροντας την τεχνολογία GO!Enterprise και αναπτύσσοντας μία σειρά εφαρμογών για κινητές συσκευές με μακροπρόθεσμο στόχο να επεκτείνει τη χρήση του τελικού προϊόντος πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά της νόσου του Parkinson και για τη διαχείριση άλλων ασθενειών.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής Angelo Antonini, Διευθυντής της Μονάδας Νόσου και κινητικών διαταραχών του Parkinson στο Νοσοκομείο San Camillo, στη Βενετία, δήλωσε: «Σήμερα διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορέσουν τα άτομα με νόσο του Parkinson να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους ή τις συνθήκες ζωής τους, αλλά η δυνατότητα να γίνουν οι γνώσεις αυτές πράξη παρεμποδίζεται από παράγοντες, όπως ο χρόνος, το κόστος, καθώς και άλλα διαδικαστικά. Το νέο αυτό έργο θα επιτρέψει στους ανθρώπους με νόσο του Parkinson να παρακολουθούνται από μια διεπιστημονική ομάδα, με τη χρήση εύχρηστων και προσβάσιμων τεχνολογιών. Η GLOBO είναι πολύτιμος συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή, καθώς, με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα εργαλεία της, συμβάλλει τόσο στην επιτυχία του έργου, όσο και στην ενδεχόμενη εφαρμογή του και σε άλλες ασθένειες.»

Εκφράζοντας την ικανοποίηση της εταιρείας, έχοντας επιλεχθεί σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, ανέφερε: «Το συγκεκριμένο εγχείρημα συνάδει με τη στρατηγική μας για ανάπτυξη στον ανερχόμενο κλάδο του mHealth, πιστοποιεί την ασφάλεια που παρέχει η τεχνολογία μας, ενώ αναδεικνύει, επίσης, τη δυνατότητα εφαρμογής της πλατφόρμας GO!Enterprise σε συστήματα που σχετίζονται με το Internet of Things.»