ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ομάδα Εμπορικών Ακολούθων του εξωτερικού στο εργοστάσιο της Apivita

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, η επίσκεψη της ομάδας των Εμπορικών Ακολούθων στις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της Apivita, η οποία που έγινε σε συνεργασία και συντονισμό με τον Οργανισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης Enterprise Greece.

Ομάδα Εμπορικών Ακολούθων του εξωτερικού στο εργοστάσιο της Apivita

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν, Ουκρανία, Βραζιλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ελβετία, Ταϊπέι, Γεωργία, Φινλανδία, Ινδία, Κίνα, Σλοβακία, Σερβία, Νότιος Αφρική, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Τυνησία, Ρουμανία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Λουξεμβούργο, Ισραήλ και Κύπρος.

Η μέρα ξεκίνησε με παρουσίαση της APIVITA, με έμφαση στην Διεθνή της παρουσία και στα Ευρωπαϊκά επιστημονικά προγραμματα που υλοποιεί η εταιρεία στα πλαίσια του HORIZON 2020. Στη συνέχεια, οι Ακόλουθοι ξεναγήθηκαν στην εταιρεία, στην παραγωγή, στο μελισσοκομείο και στο βοτανικό κήπο. Στα πλαίσια της επίσκεψης συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας και το πώς μπορούν οι ίδιοι να ενισχύσουν την παρουσία των ποιοτικών ελληνικών εταιρειών στις χώρες τους.

Ο συνιδριτής και CEO της APIVITA, κ. Νίκος Κουτσιανάς στην ομιλία του τόνισε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η μοναδική της βιοποικιλότητα σε συνδυασμό με την καινοτομία και την πολιτιστική της παράδοση. Μίλησε για την APIVITA, που παραμένει πιστή στο όραμά της να προάγει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και την επιχειρηματικότητα που βασίζεται σε ισχυρές αξίες, καινοτομία, παράδοση, ηθική, και εύθυνη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κάλεσε τους εμπορικούς ακόλουθους να παίξουν έναν σοβαρό ρόλο ως εκπρόσωποι των χωρών τους, και να συμβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους στην ευημερία των κοινωνιών.

Εν τω μεταξύ πριν μερικές εβδομάδες, την εταιρεία φυτικών καλλυντικών APIVITA είχε επισκεφθεί ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Μάλιστα ο Επίτροπος έδειξε ενθουσιασμένος με την δουλειά που έχει γίνει στο εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο αλλά και με τα προϊόντα της Apivita, τονίζοντας, ότι «εάν υπήρχαν πολλές τέτοιες εταιρείες, η Ελλάδα δεν θα γνώριζε κρίση!»

Διαβάστε ακόμη:

Επίτροπος Katainen για Apivita: Εάν υπήρχαν πολλές παρόμοιες εταιρείες η Ελλάδα δεν θα γνώριζε κρίση

Το Horizon 2020 μπορεί να στηρίξει την «κρυμμένη» καινοτομία της υγείας & του φαρμάκου

Η Apivita φέρνει την Ιαπωνία πιο κοντά

Οι Ευρωπαίοι επισκέπτονται την Apivita και μαθαίνουν για το επιχειρείν

Όταν η Apivita φιλοξενεί την γυναικεία ηγεσία της χώρας

Apivita: επενδύσεις σε όλο τον κόσμο κόντρα στην κρίση