ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Συνεργασία ΕΛΠΕΝ με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για όλο το 2016 με ένα Πρόγραμμα Πανελλήνιας εμβέλειας με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τις αναγκαίες εξετάσεις στο μείζον θέμα του καρκίνου του μαστού, ξεκινά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ. 

Συνεργασία ΕΛΠΕΝ με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Σημειωτέον η ΕΛΠΕΝ δεν έχει ογκολογικά σκευάσματα στην θεραπευτική της φαρέτρα, αλλά ούτε προωθεί, αναφέρει ο Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, με αφορμή τον εορτασμό για τα 50 χρόνια της εταιρείας, γεγονός που δηλώνει εμφαντικά τον ειλικρινή κοινωνικό προσανατολισμό της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη.

Η εν λόγω σύμπραξη αφορά στην κάλυψη των εξόδων επαναλειτουργίας της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ε.Α.Ε. για την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση, δωρεάν εξέταση και πραγματοποίηση μαστογραφιών στο γυναικείο πληθυσμό. Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει σε εύθετο χρόνο και θα διατρέξει ολόκληρο το έτος 2016 θα περιλαμβάνει ενημερωτικές δραστηριότητες, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, ανάπτυξη δράσεων σε Αθήνα & Θεσ/νίκη και άλλες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για ιατρούς και φαρμακοποιούς (κινητός μαστογράφος εν δράση).

Όπως υπογράμμισε με την ευκαιρία αυτή, «ο εορτασμός για τα 50 χρόνια, δημιουργεί μία σιωπηλή ανάταση», ενώ μιλώντας για την ουσιαστική έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σημείωσε ότι μία εταιρεία θα πρέπει να αφήνει διακριτικά και με αξιοπρέπεια το αποτύπωμά της στην κοινωνία, το ίχνος της με δημιουργικά έργα. Και είναι καλό και θεμιτό, που πολλές φορές, από την διαδικασία αυτή, δημιουργούνται μιμητές, τόνισε.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι πλέον ένα αναπόδραστο τμήμα της σύγχρονης εταιρικής ζωής (σαν παράδειγμα δείτε τα τρέχοντα θέματα με τα οποία αποσχολούμαστε εμείς φέτος), επεσήμαν και συνέχισε λέγοντας:

«Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την οποία τόσα γράφονται και ακούγονται θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα:

Αγνή προσφορά στο συνάνθρωπο που γίνεται αυθόρμητα ή οργανωμένα... ακόμη και πολύ οργανωμένα!

Εξαγορά των τύψεων ανθρώπων και οργανισμών.

Επιφανειακή επικοινωνία για να εξορκιστούν οι πολύ δύσκολες συνθήκες της αγοράς.

Μεταφορά του κέντρου βάρους του ενδιαφέροντος σε έναν άλλο κόσμο, όπου τα προγράμματα (ακόμη και με budgets αισθητά περιορισμένα), αποσπούν την προσοχή από τα σκοτεινά σύννεφα και, προσώρας, δίνουν την ψευδαισθησία ότι όλα συνεχίζονται και όλα βαίνουν καλώς.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη θα μπορούσε να είναι όλα αυτά ή και τίποτα από αυτά. Σας καταθέτω την προσωπική μου άποψη για το τί είναι ΕΚΕ για μια εταιρεία:

ΕΚΕ είναι να αφήνει διακριτικά και με αξιοπρέπεια μια εταιρεία το ίχνος της στον κόσμο με έργα δημιουργικής πνοής αλλά και ουσίας για την χώρα και με την δραστηριότητά της να δίνει ελπίδα στους σύγχρονους πολίτες της.

Ο χαρακτήρας της ΕΚΕ είναι βαθειά διδακτικός και ψυχωφελής για όσους συμμετέχουν δίνοντας χρόνο, χρήμα και αγάπη. Η αλήθεια είναι ότι, περισσότερη ευχαρίστηση λαμβάνουν αυτοί που συμμετέχουν στα προγράμματα από αυτούς που επωφελούνται από αυτά...

Πιστεύω ότι πολλά από τα προγράμματα ΕΚΕ που υλοποιούνται θα πρέπει να μένουν έξω από τα μέσα... της μαζικής ενημερώσεως. Αλλά, ξέρετε, είναι απαραίτητο ο μηχανισμός της κοινωνίας περισσότερο παρά της αγοράς να πληροφορείται για τέτοιες δραστηριότητες που κάνουν οι εταιρείες, αφενός μεν για να βρίσκονται μιμητές μεγάλων επιχειρήσεων που θεωρούνται επιχειρήσεις-αναφοράς όπως νομίζω οτι είναι η ELPEN και αφετέρου για να ενθαρρύνεται (περισσότερο παρά να επιβραβεύεται) αυτή τους η στάση από τους πολίτες/καταναλωτές/μέλη της κοινωνίας και να δίνει κίνητρο στις διοικήσεις των εταιρειών να συνεχίσουν, ιδιαιτέρως δε σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που διάγουμε σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, βρισκόμαστε κοντά στον παλμό της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην ακριτική χώρα. Ολοκληρώσαμε πρόσφατα, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Οργανισμό "Άγονη Γραμμή Γόνιμη", ένα υπέροχο «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία» σε 7 ακριτικά νησιά του Αιγαίου, 10 χωριά του Νομού Έβρου και 8 χωριά του Νομού Ιωαννίνων: 370 μαθητές της Ε & ΣΤ' Δημοτικού από 25 Δημοτικά σχολεία στις πλέον ακριτικές περιοχές της Ελλάδας έλαβαν τις γνώσεις βασικών αρχών Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων, μαθαίνοντας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και να προλάβουν ατυχήματα. Βιβλιοθήκη Διθεσίου Δημοτικού Κουφονησίων: Η πιο όμορφη στιγμή, που έγινε αυθόρμητα και έξω από το κάδρο του προγράμματος! Αυτό το ταξίδι ετοιμαζόμαστε να το ξανακάνουμε σε νέους προορισμούς με νέα προγράμματα.

Εδώ και 15 χρόνια βρισκόμαστε κοντά στην Ομάδα Αιγαίου: μετά τη δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, τη χρηματόδοτηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα, την υδροδότηση της Κεραμειδούς και την προσφορά εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού υλικού για τα σχολεία των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, στον φετεινό (21ο) Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου (7-18 Μαΐου 2015), προσφέραμε τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου στην Αστυπάλαια με ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα.

Ως σύγχρονοι Έλληνες, οι άνθρωποι της ELPEN αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Και επειδή το ΔΙΑΖΩΜΑ ανοίγει την αγκαλιά του για την προστασία των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στην καθημερινότητα της Ελλάδας, η ELPEN υποστηρίζει ενεργά περισσότερο από δέκα χρόνια το μεγάλο πολιτιστικό του έργο.

Και βέβαια, ποτέ δεν ξεχνάμε το χρυσό μας παιδί, τον δις χρυσό Ολυμπιονίκη στην Κολύμβηση ΑΜΕΑ Χρήστο Ταμπαξή που βρίσκεται στην οικογένεια της ELPEN για έξι χρόνια και, είμαι σίγουρος ότι «ψήνεται» για την έκτη του συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, μετά την Ατλάντα 1996, το Σύδνεϋ 2000, την Αθήνα 2004 το Πεκίνο 2008, και το Λονδίνο 2012.

"Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι το πλέγμα των δραστηριοτήτων που κάνει περήφανη κάθε εταιρεία" λέει ο ποιητής των ΜΜΕ. Ε λοιπόν, εμάς αυτό το πλέγμα δε μας κάνει μόνο περήφανους. Μας κάνει ευτυχισμένους και μας δίνει ελπίδα για τη ζωή!»

3d949a398eaa86bd2f78853b7946e645 L

Διαβάστε ακόμη:

Η φρέσκια ΕΛΠΕΝ αν και 50χρονη, η επιμονή της στην Ελλάδα παρά τις σειρήνες & το μυστικό του success story