ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επιχειρηματική ανάπτυξη της RAFARM στην Αυστραλία με 6 οφθαλμολογικά προιόντα

Διαθέσιμα και στην αγορά της Αυστραλίας, θα είναι πλέον 6 οφθαλμολογικά προϊόντα της RAFARM που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Επιχειρηματική ανάπτυξη της RAFARM στην Αυστραλία με 6 οφθαλμολογικά προιόντα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, με περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην φαρμακευτική αγορά, συνεχίζει την αλματώδη ανάπτυξή της εκτός Ελλάδος, πετυχαίνοντας μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στην Αυστραλία. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της εταιρείας, διεθνώς, το αντικείμενο της συμφωνίας, αφορά στην κυκλοφορία προϊόντων ανάπτυξης και παραγωγής της RAFARM, στην αγορά της Αυστραλίας.

Σε πρώτη φάση, η συνεργασία περιλαμβάνει την κυκλοφορία σειράς 6 Οφθαλμολογικών προϊόντων αμιγώς εσωτερικής ανάπτυξης. Δύο εξ’ αυτών είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά της Αυστραλίας από τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ στο εγγύς χρονικό διάστημα έχει δρομολογηθεί η κυκλοφορία των υπολοίπων προϊόντων. Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει τεθεί σε γερές βάσεις με στόχο στο άμεσο μέλλον να επεκταθεί σε περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες.

Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος RAFARM δήλωσε ότι: «Η συμφωνία αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία της RAFARM και ιδιαίτερα των τμημάτων Έρευνας & Ανάπτυξης και Ρυθμιστικών Υποθέσεων/Εγκρίσεων, καθώς αποδεικνύει την εμπειρία και την εξειδίκευση της RAFARM στις διαδικασίες έγκρισης που διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας φακέλους και την ικανότητα για την υλοποίηση επιτυχημένων διεθνών συνεργασιών. Παράλληλα, αποδεικνύει την ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων που παράγει η RAFARM, ενώ βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων, σε όλο τον κόσμο».

Λίγα λόγια για την RAFARM

H RAFARM ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1974, και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες. Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, έκτασης 12.000 τ.μ., απασχολεί πάνω από 300 εργαζόμενους και έχει διεθνή παρουσία με εξαγωγές σε πάνω από 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους, ενώ επενδύει περίπου το 6% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη.

Περισσότερες από 70 εγχώριες φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς και εταιρίες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο εμπιστεύονται στη RAFARM την παραγωγή περισσοτέρων από 300 φαρμακευτικών προϊόντων.

Η RAFARM διαθέτοντας ένα εκτεταμένο σε όλη την Ελλάδα δίκτυο πωλήσεων, αποτελούμενο από έμπειρους και ενημερωμένους επαγγελματίες, δραστηριοποιείται στις περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες και έχει κερδίσει σημαντική αναγνωρισιμότητα σε πολλές από τις ιατρικές ειδικότητες.