ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Θετικό πρόσημο για τον Κορρέ το α' εξάμηνο - 4 χώρες και μία αντιρυτιδική σειρά, κάνουν την διαφορά

Θετικό πρόσημο για τον Κορρέ το α' εξάμηνο - 4 χώρες και μία αντιρυτιδική σειρά, κάνουν την διαφορά

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2016, ο όμιλος Κορρέ, καθώς ενισχύθηκαν τόσο οι συνολικές πωλήσεις, η λειτουργική και καθαρή κερδοφορία, όσο και οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2%, στα 31,0 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 από 30,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αποτέλεσμα της θετικής πορείας της δραστηριότητας του Ομίλου στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού.

Σε διεθνές επίπεδο, πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη ήταν οι αγορές προτεραιότητας - Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Νορβηγία - σημειώνοντας αύξηση 7%.

Στην Ελλάδα, η πορεία των πωλήσεων ήταν ανοδική - +1% - συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, αποτυπώνοντας την προστιθέμενη αξία των πρόσφατων προϊοντικών καινοτομιών της ΚΟΡΡΕΣ σε στρατηγικές κατηγορίες, με επίκεντρο την αντιρυτιδική σειρά Καστανιά Αρκαδική – παγκόσμια καινοτομία, που βασίζεται στη μεγαλύτερη έρευνα στα φυσικά συστατικά του παγκόσμιου χάρτη, η οποία ανέδειξε την Καστανιά από την Αρκαδία στα κορυφαία αντιοξειδωτικά του κόσμου. Η υψηλή απόδοση του συντονισμένου πλάνου επικοινωνίας και προώθησης των προϊόντων στο κανάλι του φαρμακείου συνέβαλε σημαντικά σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITDA, αυξήθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο 2015, λόγω της ανάπτυξης των συνολικών πωλήσεων και του μεικτού περιθωρίου κέρδους που επετεύχθη.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενισχύθηκαν κατά 91%, στα 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 από 1,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν στα 3,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 από 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ θα συνεχίσει να εστιάζει και επενδύει στις στρατηγικές κατηγορίες, παρουσιάζοντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα στο κανάλι του φαρμακείου. Η ενίσχυση των αγορών προτεραιότητας, όπως είναι η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία και η Νορβηγία, παραμένει κεντρικός στρατηγικός στόχος.

Τέλος, η Λατινική Αμερική - περιοχή που «εγκαινιάστηκε» επιτυχημένα το β’ τρίμηνο 2015 με τη διάθεση των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στην αγορά της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την AVON - αποτελεί πεδίο σημαντικής ανάπτυξης της μάρκας ΚΟΡΡΕΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Θετικό τρίμηνο για την Κορρές στην Ελλάδα και το εξωτερικό - Κυριαρχεί η παγκόσμια έρευνα για την Καστανιά