ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Άρωμα Γυναίκας στην Astra Zeneca - Οι κυρίες Χουλιάρα & Κεφαλά επικεφαλής της εταιρείας και HR

Σε διοικητικές μεταβολές προχωρά η AstraZeneca Ελλάδος, ύστερα από την τοποθέτηση του Προέδρου της εταιρείας, κ. Jeroen Commissaris στη θέση του Country President, AstraZeneca Sub-Saharan Africa.

Άρωμα Γυναίκας στην Astra Zeneca - Οι κυρίες Χουλιάρα & Κεφαλά επικεφαλής της εταιρείας και HR

Συγκεκριμένα, από 1η Δεκεμβρίου 2016, τη θέση της Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου για την ΑstraZeneca Eλλάδος και Κύπρου, αναλαμβάνει η κυρία Έλενα Χουλιάρα. H κ. Χουλιάρα είναι στέλεχος με μακρόχρονη πορεία και σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στην AstraZeneca Ελλάδος, καθώς ξεκίνησε τη συνεργασία της με την εταιρεία το 2011 από τη θέση της Business Unit Director για την Ογκολογία και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, έχοντας επίσης στην ευθύνη της την Κύπρο, και τα τμήματα New Channels και Market Research. To 2014 ανέλαβε τη θέση της Business Unit Director για την θεραπευτική κατηγορία του Καρδιολογικού, ενώ στις αρχές του 2016 ανέλαβε τη θέση της Business Unit Director για την θεραπευτική κατηγορία του Αναπνευστικού. Τέλος, πριν την προαγωγή της σε Country President, είχε αναλάβει από τον Ιούλιο του 2016, το νεοσύστατο Business Unit για τις θεραπευτικές κατηγορίες Καρδιομεταβολικού & Αναπνευστικού.

Πριν την AstraZeneca, η κα Χουλιάρα εργαζόταν στην Novo Nordisk, όπου κατείχε τη θέση της Strategic Operations Director για την Αφρική και τον Αραβικό Κόλπο, ενώ προηγουμένως κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε τμήματα Marketing και Πωλήσεων της ίδιας εταιρείας σε διεθνές επίπεδο. H κυρία Χουλιάρα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατέχει MBA από το ALBA.

Παράλληλα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας ανέλαβε από αρχές Οκτωβρίου η κυρία Χριστίνα Κεφαλά στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της εταιρείας.

Η κυρία Κεφαλά ξεκίνησε την καριέρα της στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού το 1998 στη Citibank International plc., όπου ανέλαβε το ρόλο του Compensation & Benefits Officer, Staffing & Recruiting Officer & HR Generalist για εννέα χρόνια. Tο 2007 μετακινήθηκε στην Tasty Foods S.A. (Pepsico International) αρχικά ως Organization Management & Development Manager για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια και έπειτα ως HR Integration Manager. Στις αρχές του 2012, μετακινήθηκε στον Φαρμακευτικό κλάδο στην Novartis Hellas S.A.C.I. ως HR Head της Ογκολογίας για την Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη. Ο τελευταίος της ρόλος στην Novartis Hellas ήταν Head of Talent Management & Organizational Development Pharma & Sr. HRBP Oncology. Η κυρία Κεφαλά είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και MBA από το Rotterdam School of Management της Ολλανδίας.

CHRISTINA KEFALA

Ο Jeroen Commissaris, απερχόμενος Πρόεδρος της AstraZeneca Ελλάδας δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά για εμένα να αναλαμβάνει τη θέση μου ένα τόσο αξιόλογο στέλεχος της AstraZeneca Ελλάδας, το οποίο έχει αποδείξει έμπρακτα τις δεξιότητές του σε πολλές διαφορετικές θέσεις στην εταιρεία. Θέλω να εκφράσω στην Έλενα τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, κάτι για το οποίο έχω μεγάλη σιγουριά, γνωρίζοντάς την αρκετά καλά από τη στενή συνεργασία μας.

Επίσης, είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίζουμε στην ομάδα της AstraZeneca Ελλάδας και την Χριστίνα. Η σημαντική της εμπειρία και οι εξαιρετικές της ικανότητες, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας και στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων».

Από την πλευρά της η νέα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου δήλωσε:

«Είναι τιμή και χαρά που αναλαμβάνω τη Διοίκηση της AstraZeneca σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με σημαντικές προκλήσεις για τον κλάδο του φαρμάκου. Προτεραιότητά μας παραμένει η ανάπτυξη της εταιρείας μας στην ελληνική αγορά με γνώμονα πάντα τον Έλληνα ασθενή και την πρόσβασή του στα καινοτόμα φάρμακά μας. Ευχαριστούμε τον κ. Commissaris για την καθοριστική συνεισφορά του στην AstraZeneca Eλλάδος και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Επίσης, είναι χαρά μας που καλωσορίζουμε την Χριστίνα Κεφαλά στην οικογένεια της AstraZeneca και είμαι σίγουρη ότι η συμβολή της θα είναι καθοριστική στην ενδυνάμωση της εταιρικής μας κουλτούρας και της εξέλιξης των εργαζομένων στην εταιρεία μας.»

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως στον τομέα των καρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως.