ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Sobi: Αύξηση 12% στα έσοδα το α' τρίμηνο

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ανακοίνωσε η Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi), στο χαρτοφυλάκιο της οποίας, βρίσκονται κυρίως ορφανά φάρμακα.

Sobi: Αύξηση 12% στα έσοδα το α' τρίμηνο

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 1.639 εκατ. SEK (κορώνες Σουηδίας), σημειώνοντας αύξηση κατά 12%. Η αύξηση των συνολικών εσόδων άγγιξε το 51% εξαιρουμένων εφάπαξ κονδυλίων. Οι πωλήσεις προϊόντων ανήλθαν σε SEK 1.443 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 12% (60% σε αναπροσαρμοσμένη βάση).

Οι πωλήσεις του Παράγοντα Πήξης VIII Efmoroctocog alfa ανήλθαν σε SEK 351 εκατομμύρια και οι πωλήσεις του Παράγοντα Πήξης ΙΧ Eftrenonacog alfa ανήλθαν σε SEK 84 εκατομμύρια.

Σημαντικοί επιχειρηματικοί σταθμοί κατά το 2ο τρίμηνο του 2017

- Ο Guido Oelkers ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου (CEO) και Προέδρου

- Ισχυρή τριμηνιαία αύξηση

- Δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας Προϊόντων Εξειδικευμένης Φροντίδας

- Το Efmoroctocog alfa έλαβε έγκριση στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για τη θεραπεία της αιμορροφιλίας Α

- Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τη δυνατότητα χορήγησης δόσης κάθε 14 μέρες ή και περισσότερο στο πλαίσιο του αναθεωρημένου δοσολογικού σχήματος για το Eftrenonacog alfa

- Η δραστική ουσία Nitisone έλαβε έγκριση στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για τη θεραπεία της κληρονομικής τυροσιναιμίας τύπου 1 (HT-1)

- Το Anakinra εγκρίθηκε στον Καναδά για τη θεραπεία της πολυσυστηματικής φλεγμονώδους νόσου νεογνικής έναρξης (NOMID)

- Η δραστική ουσία Collagenase Clostridium histolyticum έλαβε θετική γνωμοδότηση ώστε να καταστεί διαθέσιμη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στην Αγγλία.

Οικονομική πρόβλεψη για το 2017– αναθεωρημένη

Η Sobi πλέον αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα για το πλήρες οικονομικό έτος θα κυμαίνονται μεταξύ 6.100 και 6.200 εκατ. (5.800-6.000). Το μικτό κέρδος αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 70 τοις εκατό (66-68). Η Sobi πλέον, σύμφωνα με τη διοίκησή της, αναμένει ότι τα έσοδα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITA) για το πλήρες οικονομικό έτος θα κυμαίνονται μεταξύ 1.700 και 1.800 εκατ. SEK (1.600-1.700).

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Guido Oelkers, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνοντας τις πρώτες επτά εβδομάδες στη Sobi, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι διαθέτουμε την κατάλληλη τοποθέτηση ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά της αιμορροφιλίας στις περιοχές δραστηριοποίησης της Sobi και να δημιουργήσουμε έναν ανταγωνιστικό τομέα εξειδικευμένης φροντίδας με βελτιωμένη κερδοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική».

Διαβάστε ακόμη:

Η Σουηδική βιοφαρμακευτική Sobi επενδύει στην Ελλάδα παρά την κρίση

Επιστολή γροθιά: Να εξαιρεθούν ορφανά & παράγωγα αίματος από το νοσ. clawback - Κινδυνεύουν ασθενείς