ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μάκης Βορίδης-ΕΙΝΑΠ: Μια συνάντηση με προσδοκίες με φόντο το ΕΣΥ που ματώνει

Όλα τα καυτά θέματα των νοσοκομείων αλλά και του προσωπικού, θα τεθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Μάκης Βορίδης-ΕΙΝΑΠ: Μια συνάντηση με προσδοκίες με φόντο το ΕΣΥ που ματώνει

Η σοβαρή κατάσταση των νοσοκομείων, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού αλλά και το καθεστώς των εφημεριών, θα τεθεί επιτακτικά από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο κ. Βορίδης θα έχει την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει σήμερα στα δημόσια νοσηλευτήρια, από τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες στην κυριολεξία. Τα τελευταία τρία χρόνια, μεσούσης μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης, γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν βάλει τεράστια πλάτη, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες αγόγγυστα, στους πολίτες, στους μετανάστες αλλά και στους ανασφάλιστους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Και είναι γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται την στιγμή που οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, θα ήθελαν πολύ να ακούσουν από τον κ. Βορίδη, την προοπτική προσλήψεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Υγείας στο Βήμα της Κυριακής, έκανε λόγο για 2.800 προλήψεις εντός του 2014 μάλιστα.

Τέλος, η ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς για εφέτος είναι κουτσουρεμένος, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους και προσωπικό, προβλήματα όμως και στην δημόσια υγεία. Ήδη πολλές κλινικές δεν λειτουργούν, πολλά τμήματα υπολειτουργούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην επαρχία και δεν είναι κρυφό, ότι σε πολλά νοσοκομεία ιατρικός εξοπλισμός σαπίζει, καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό να τα λειτουργήσει και να τα υποστηρίξει.

Η αναφορά πάντως του κ.Βορίδη τελευταία για αύξηση των δαπανών υγείας, μέσα από αναδιανομή των υπουργείων για το 2015 χωρίς βεβαίως να διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία, δημιουργεί προσδοκίες για τους υγειονομικούς φορείς, οι οποίοι είναι γεγονός, ότι είχαν πολύ καιρό να ακούσουν ένα καλό νέο.

Διαβάστε ακόμη:

Δεύτερη σε "ξενιτεμένους" γιατρούς στην Γερμανία η Ελλάδα

Στο όριο λειτουργίας τους οι κλινικές στο Νοσοκομείο Βόλου