ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην τελική ευθεία το κλείσιμο του Ασύλου στο Δαφνί

Στη φάση οργάνωσης της μεταφοράς ασθενών από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί σε τμήματα Γενικών Νοσοκομείων, βρίσκεται ο προγραμματισμός των δράσεων για το μετασχηματισμό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί.

Στην τελική ευθεία το κλείσιμο του Ασύλου στο Δαφνί

Όπως ανακοινώθηκε από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, σε συνάντηση εργασίας που οργάνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Θεοδωράκης, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Υγείας και του νοσοκομείου:

1) οριοθετήθηκε ο οδικός χάρτης για το μετασχηματισμό του ΨΝΑ-Δαφνί,

2) προτάθηκε ο ορισμός των τεχνικών κλιμακίων για την ανάπτυξη των ψυχιατρικών κλινικών στα Γενικά Νοσοκομείο της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής,

3) αναπτύχθηκε το πλαίσιο λειτουργίας εξειδικευμένων ψυχο-ιατροδικαστικών τμημάτων και

4) προγραμματίστηκε η δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη των αναγκαίων κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις υπηρεσίες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), αξιοποιώντας την μεταρρύθμιση που συντελείται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας.

Τη συνάντηση Εργασίας οργάνωσε ο Διοικητής κ. Παύλος Θεοδωράκης, μετά την αρχική συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα και συμμετείχαν η Δ/ντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Φωτεινή Κουλούρη, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Τσιτομενέας, στελέχη της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, και του Μηχανισμού Υποστήριξης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης του Υπουργείου Υγείας, οι Δ/ντες των Υπηρεσιών του ΨΝΑ, Ιατρικής κ. Δημήτριος Παπαϊωαννίδης, Νοσηλευτικής κ. Βασιλική Μούγια και Διοικητικής κ. Αλεξάνδρα Κυβέλου και ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο κ. Θανάσης Θεοχάρης.

Ο Δ/ντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Τσιτομενέας ανέφερε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι σε ετοιμότητα τα Γενικά Νοσοκομεία που θα υποδεχθούν τις ψυχιατρικές κλινικές για την οριστική κατάργηση του ασύλου.