ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΨΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην πύλη του Νοσοκομείου

ΨΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην πύλη του Νοσοκομείου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, καλεί τους εργαζόμενους την Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 10:30πμ, ο  Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους, ότι παρά τα χρήματα που δαπανήθηκαν και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εθνικά και κυρίως κοινοτικά κονδύλια, τα αποτελέσματα στην οργάνωση της Ψυχικής Υγείας είναι τραγικά.

«Το νέο μεταβατικό σύστημα εφημερίας που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας προσθέτοντας επιπλέον εφημερίες στο ΨΝΑ δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και δεν αγγίζει καν το επίπεδο απόπειρας επίλυσης των προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τον πολύπαθο χώρο της Ψυχικής Υγείας. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι υποδομές σε επαρχία και αστικά κέντρα ο ασθενής να νοσηλεύεται στον τόπο κατοικίας του λαμβάνοντας ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας και να μην χρειάζεται να διασχίζει όλη την χώρα για να νοσηλευτεί σε ένα ράντζο στο Δαφνί.

Παρά τα χρήματα που δαπανήθηκαν και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εθνικά και κυρίως κοινοτικά κονδύλια, τα αποτελέσματα στην οργάνωση της Ψυχικής Υγείας είναι τραγικά. Το ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) βασικός πυλώνας στήριξης στο Δημόσιο σύστημα Ψυχικής Υγείας βρίσκεται σε κατάρρευση. Οι εξαγγελίες για προσλήψεις, χρηματοδότηση έμειναν στα λόγια.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στα χρόνια του μνημονίου (2010 – 2017) αποχώρησαν 507 συνάδελφοι και προσλήφθηκαν μόλις 7.

Αναλυτικά:
- Νοσηλευτική Υπηρεσία, από τις 1.173 οργανικές θέσεις υπηρετούν 507 μόνιμοι + 143 ΙΔΑΧ
- Τεχνική Υπηρεσία, από τις 129 οργανικές θέσεις υπηρετούν 21
- Διοικητική Υπηρεσία, από τις 477 οργανικές θέσεις υπηρετούν 139 μόνιμοι + 91 ΙΔΑΧ
- Ιατρική Υπηρεσία, από τις 111 οργανικές θέσεις υπηρετούν 60 + 6 επικουρικοί

Οι ελάχιστοι νοσηλευτές (1-2 για 35-40 ασθενείς) με κατάθεση ψυχής σε βάρδιες τρόμου παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα και θεραπεία ως μέλη θεραπευτικών ομάδων με παράλληλα καθήκοντα τραπεζοκόμου, κλητήρα, δεσμοφύλακα.

Αποτελέσματα της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο μας δημιουργούν φαινόμενα να οδηγούνται συνάδελφοι Νοσηλευτές βάρδιας με εισαγγελική εντολή αυτόφωρης διαδικασίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων ως κοινοί εγκληματίες, μετά τον αιφνίδιο θάνατο ασθενή στο 1ο Ψ.Τ.Ε.

Ως εργαζόμενοι στο ΨΝΑ και κάτω από συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, με τεράστια έλλειψη προσωπικού στις κλινικές και στις δομές, κάτω από τα όρια ασφαλείας καθώς επίσης τη συνολική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες το Σωματείο Εργαζομένων θέλοντας να προστατέψει το δικαίωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ να έχουν πρόσβαση σε Δημόσια δωρεάν, ασφαλή και ποιοτική Νοσηλεία καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους την Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 10:30πμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Νοσοκομείου μας.

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ            Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ»

BEST OF NETWORK

Συντάξεις Νοεμβρίου 2020: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Τζάνι Ροντάρι: 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Καιρός: «Ανοιξιάτικη» η Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού και πότε θα βρέξει

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έτσι θα φοράμε μάσκα στα καταστήματα εστίασης

Εκλογές ΗΠΑ: Σε ήρεμο κλίμα αλλά με εξάρσεις το debate Τραμπ - Μπάιντεν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πραγματοποιήθηκε η γιγάντια πληρωμή των 698 εκατ. ευρώ σε 539.691 δικαιούχους (pics)

Συντάξεις Νοεμβρίου 2020: Από σήμερα οι πληρωμές συντάξεων και αναδρομικών

Πρόταση μομφής: Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία για Σταϊκούρα – Όλο το παρασκήνιο

Κορονοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη για τα κρούσματα - Ίσως φτάσουν και τα 2.000 ημερησίως

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα μετακινηθείτε μετά τις 00:30 - Τα έγγραφα

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από το «πάγωμα» του φόρου

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για όσους βγήκαν σε αναστολή - Πώς θα το λάβετε