ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Σημαντικά κίνητρα για γιατρούς να υπηρετήσουν σε νησιά

Κίνητρα σε γιατρούς για να υπηρετήσουν νησιωτικές, ή απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, οι οποίες είναι αντικειμενικά δύσκολες και δεν αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για ιατρικό εργασιακό περιβάλλον, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega.

Βορίδης: Σημαντικά κίνητρα για γιατρούς να υπηρετήσουν σε νησιά

Μεταξύ των κινήτρων που έχει εξαγγείλει και παλαιότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι συνυπηρέτηση και για τον ή την σύζυγο, διαμονή και διατροφή η οποία καλύπτεται από τον εκάστοτε Δήμο και μοριοδότηση για τους επικουρικούς γιατρούς.

Εν τω μεταξύ χθες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 112 επικουρικών γιατρών σε μονάδες του ΕΣΥ.

Η δύσκολη κατάσταση πάντως στην οποία βρίσκονται τα νησιά μας από πλευράς υγειονομικής κάλυψης και δημόσιας υγείας, είναι δεδομένη και δυστυχώς αναφύεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Προς επίρρωσιν της πραγματικότητας αυτής, μόλις πριν δύο ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανακοίνωσε την δημιουργία Task Force για το Αιγαίου καθώς και επιπλέον προσλήψεις. Η ομάδα «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, σύμφωνα με τον Γρηγοράκο, θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega επίσης, ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και σε ευρύτερα θέματα πολιτικής αλλά Μνημονίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Σε αυτή την κατεύθυνση όπου ανοίγει μια ευρύτατη συζήτηση για τον τρόπο που θα πορευτεί ο τόπος από εδώ και πέρα, είναι προφανές ότι αναιρούνται όλα αυτά που έχουν χωρίσει ανθρώπους που κανονικά ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο. Αυτή η διάκριση μνημόνιο - αντιμνημόνιο που στοίχειωσε τον δημόσιό μας λόγο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεθωριάζει, ατονεί. Όσο περνάει ο καιρός χάνεται. Και ξαναβρίσκει κανένας τα σημεία της σύγκλισής του».

Διαβάστε ακόμη:

Γρηγοράκος: ενίσχυση του νοσοκ. Σύρου & ένταξή του στην Task Force Αιγαίου

Γρηγοράκος: Μία «Task Force» για το Αιγαίο & έτοιμοι οι διορισμοί των γιατρών της περιοχής