ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη διάθεση της ηγεσίας του υπ. Υγείας οι παραιτήσεις των διοικητών των ΥΠΕ

Στην διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, βρίσκονται πλέον οι παραιτήσεις των επικεφαλής των ΥΠΕ, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Δευτέρα.

Στη διάθεση της ηγεσίας του υπ. Υγείας οι παραιτήσεις των διοικητών των ΥΠΕ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Υπουργοί - τόσο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός- ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Υγείας της χώρας καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ορισμένων νοσοκομείων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ζήτησε από τις Διοικήσεις των ΥΠΕ να προσδιορίσουν τις ελλείψεις τους σε διοικητικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη των αναγκών από δημόσιους υπαλλήλους που θα επαναπροσληφθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης .

Επιπλέον ο Υπουργός ζήτησε να σταλεί έως το τέλος της εβδομάδας ενημερωτικό σημείωμα με αναλυτικά στοιχεία για τα κτίρια που μισθώνονται για λογαριασμό των ΥΠΕ, προκειμένου να επανεξεταστούν οι συμβάσεις μίσθωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια του Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη:

Η ηγεσία του υπ. Υγείας ζητά τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ μακριά από εκδικητικές τακτικές