ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δραματική έκκληση των εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» για τη λειτουργία του νοσοκομείου

Άμεση χρηματοδότηση, προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, ζήτησαν χθες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με επιστολή που παρέδωσαν στο νέο υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Δραματική έκκληση των εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» για τη λειτουργία του νοσοκομείου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν στην επιστολή, η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων υπολείπεται κατά 4 εκατομμύρια ευρώ για δεύτερη χρονιά, οι κενές οργανικές θέσεις έχουν φτάσει τις 242 και έχουν αναπτυχθεί 750κρεβάτια, παρά την πρόβλεψη για 625 βάσει έγκρισης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν σε προβλήματα που επιζητούν επειγόντως λύσεις, γιατί όπως λένε αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου, λόγω της απροθυμίας και της ολιγωρίας των αρμοδίων για την αντιμετώπισή τους.

Το πρόβλημα ρευστότητας αποδίδεται στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει το Παπαγεωργίου ισότιμα με τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση. Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια Μαρία Γιογκατζή, αν το νοσοκομείο λάμβανε τα νοσήλια εντός ενός μήνα, τότε τα χρήματα θα αξιοποιούνταν προς όφελος του νοσοκομείου και των ασθενών. Επιπλέον αν εξοφλούνταν έγκαιρα τα χρέη, θα γινόταν καλύτερη διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Ν. Ξάνθης: SOS από τους νοσοκομειακούς γιατρούς