ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Θετικές οι εξαγγελίες Τσίπρα για προσλήψεις

Θετικά κρίνει η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-ΕΣΥ τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ωστόσο όπως αναφέρει, παραμένουν μέχρι νεωτέρας τραγικά υποστελεχωμένες από νοσηλευτές οι δομές υγείας, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης και άλλων νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Θετικές οι εξαγγελίες Τσίπρα για προσλήψεις

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ, στους πρόσφατους διορισμούς στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, απουσίαζαν αδικαιολόγητα και αισθητά οι Νοσηλευτές ή άλλοι σχετικοί με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας επιστήμονες.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας θεωρούμε τις εξαγγελίες για προσλήψεις στο ΕΣΥ ως ένα πρώτο θετικό βήμα.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι συζητιούνται μετά από πολύ καιρό προσλήψεις νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέχρι σήμερα ακούγαμε μόνο για προσλήψεις γιατρών και λοιπού διοικητικού προσωπικού και δεν λάμβαναν υπόψη την αντικειμενική ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στις υποστελεχωμένες μονάδες του ΕΣΥ.

Εν αναμονή της εξειδίκευσης των μέτρων στο χώρο της υγείας από τον Υπουργό σε σχετική συνέντευξη τύπου, ευελπιστούμε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα λάβει υπόψη του όλα τα άλυτα θέματα του κλάδου των νοσηλευτών. Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-ΕΣΥ βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου για περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Αξιοποιήστε τώρα τους 8.000 άνεργους νοσηλευτές, το ΕΣΥ καταρρέει