ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στάθης: Διοικητής νοσοκομείου διέρρευσε το έγγραφο της ΝΔ για τα αποθεματικά

Σε συγκεκριμένο διοικητή νοσοκομείου, ο οποίος αρνείται να υπακούσει στο υπουργείο Υγείας και να παραιτηθεί, αποδίδει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) Γιώργος Στάθης τη διαρροή του εγγράφου από τη ΝΔ για τη διάθεση των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων.

Στάθης: Διοικητής νοσοκομείου διέρρευσε το έγγραφο της ΝΔ για τα αποθεματικά

Ο κ. Στάθης αναφέρει συγκεκριμένα: "Το έγγραφο που δημοσιοποίησε η ΝΔ δεν προήλθε από δημοσιογραφική έρευνα, ούτε διέρρευσε από το υπουργείο Υγείας ή την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Η 'διανομή' φέρει την υπογραφή του γνωστού τηλεμαϊντανού και διοικητή νοσοκομείου Αθηνών".

Αναφέρει, δε, το όνομα του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον κύριο (σ.σ. τον διοικητή), "...που εμφανίστηκε ως θύμα σε τηλεοπτικό πρωϊνάδικο, το Σάββατο 18 Απριλίου, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, διότι τάχα διορίστηκε με 'υπερκομματικά' και 'αξιοκρατικά' κριτήρια"...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΜΥΥ, ο υπουργός ετοιμάζεται να του προσφέρει νομοθετικά, αποζημίωση απόλυσης λόγω "μονομερούς διακοπής της σύμβασης".

Είναι απλούστερο, ταχύτερο, νόμιμο και συμφέρον για το Δημόσιο, να προβεί σε αξιολόγηση του παραπάνω κυρίου, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ύστερα από επανασύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης, που τώρα περιλαμβάνει...ζαχαροπλάστες, πρόσθεσε.

Ζητεί να αξιολογηθεί πώς και γιατί το νοσοκομείο που διοικεί ο συγκεκριμένος διοικητής πληρώνει ετησίως 796 ευρώ ανά κλίνη για..."συντήρηση και υποστήριξη" του πληροφορικού συστήματος.

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί περίπου με 172 μηνιαίους μισθούς και καταβάλλεται στη συμβεβλημένη εταιρία, πέραν άλλων, δορυφορικών ποσών.

Ο κ. Στάθης ζητεί "...να διερευνηθεί, επίσης, το περιεχόμενο του πορίσματος 181/4-3-2013 του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και σε ποιό Τμήμα της Εισαγγελίας Αθηνών εκκρεμεί η υπόθεση.

Αλλά, η αξιολόγηση να μη σταματήσει εκεί, παρά να επεκταθεί σε πληθώρα άλλων ζητημάτων, που αφορούν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, κατά την περίοδο της θητείας του ίδιου κυρίου, αντλώντας ενημέρωση και αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, από στελέχη που δεν φοβούνται το περίστροφο (!) του κ. διοικητή".

Διαβάστε επίσης:

Η Ν. Δημοκρατία ζητά την παραίτηση του Παν. Κουρουμπλή - Τα ταμειακά διαθέσιμα έβαλαν φωτιά

Ταμειακά διαθέσιμα: Τεράστια αγωνία από τον χώρο της υγείας και τα νοσοκομεία