ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ηγεσία του υπ. Υγείας, έβαλε τέλος στην θητεία του κ. Παύλου Θεοδωράκη

Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», κ. Παύλου Θεοδωράκη αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ.

Η ηγεσία του υπ. Υγείας, έβαλε τέλος στην θητεία του κ. Παύλου Θεοδωράκη

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα όμως, ο κ. Θεοδωράκης αποκαθηλώνεται και από τον ΠΟΥ, καθώς ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όρισε στην θέση του κ. Θεοδωράκη, τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριο Πλουμπίδη.

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των Διοικητών «που διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας», ζητά η ΟΕΝΓΕ, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Πρόκειται, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για Διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.

Η αποπομπή του κ. Παύλου Θεοδωράκη από το ΨΝΑ, ήταν θέμα ημερών, καθώς οι φωνές - ιδιαίτερα από τους εργαζομένους - ήταν πολύ ισχυρές το τελευταίο διάστημα, και ειδικότερα, μετά από την δολοφονία του 63χρονου ασθενούς από άλλον ασθενή, πριν από τρεις εβδομάδες. Το ζήτημα τώρα, είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να ορίσει νέους διοικητές στο ΕΣΥ.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΕΝΓΕ: Επειγόντως νομοθετική ρύθμιση για να αποπεμφθούν αζημίως οι διοικητές