ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με 90 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ - Απέδωσαν οι προσπάθειες Κουρουμπλή

Ενενήντα από τα 186 ασθενοφόρα του πολύπαθου διαγωνισμού για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έχουν ήδη κατακυρωθεί, με τη διοίκηση του οργανισμού να προχωρά σε διαπραγματεύσεις για τις τιμές των υπολοίπων.

Με 90 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ - Απέδωσαν οι προσπάθειες Κουρουμπλή

Οι προσπάθειες του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος έφερε το θέμα και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο, φαίνεται ότι απέδωσαν. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του διαγωνισμού εκκρεμούσε από το 2007, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικατασταθούν παλαιά και παροπλισμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με καινούρια.

Για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα, η διοίκηση του οργανισμού προχωρά σε διαπραγματεύσεις για τις τιμές τους, με ταυτόχρονη ματαίωση του διεθνούς διαγωνισμού ως προς αυτό το μέρος.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τον Απρίλιο, είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τις εταιρείες που εμπλέκονται στον διαγωνισμό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε μπλέξει με εταιρείες οι οποίες πραγματικά το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον και κινδυνεύουμε να χαθούν τα χρήματα από αυτό τον παραλογισμό που τους διακατέχει . Έφερα το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρέπει να τονίσω και να αναγνωρίσω ότι όλα τα κόμματα έδειξαν κατανόηση να βρεθεί ένας τρόπος να εξουσιοδοτηθεί ο υπουργός να προχωρήσει στα πλαίσιο της νομιμότητας».

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της απεμπλοκής των διαδικασιών ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, αλλά και για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του από 29ετίας Οργανισμού του Ε.Κ.Α.Β., είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου ο οποίος πραγματοποίησε πριν ένα μήνα περίπου, προγραμματισμένη επίσκεψη στον Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. της Ρόδου.

Ο κος Παπαευσταθίου είχε αναφερθεί επίσης, στις επικείμενες προσλήψεις μόνιμων Διασωστών αλλά και στον περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων ειδικά για την κάλυψη των αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΑΒ: Δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών

ΕΚΑΒ: Επίσκεψη Παπαευσταθίου στην Ρόδο - Αναβάθμιση των υπηρεσιών των τομέων

Κουρουμπλής: Έχουμε μπλέξει με τον διαγωνισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - φταίνε οι εταιρείες

Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ: Ενημέρωση Παν. Κουρουμπλή για τον διαγωνισμό

Διαγωνισμός Ασθενοφόρων: Ώρα μηδέν για το ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

Η τρίτη τραγωδία της Σάμου, το ακέφαλο ΕΚΑΒ, η ανικανότητα του συστήματος & οι εκλογές