ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Ευαγγελισμός βάζει τις δικές του κόκκινες γραμμές: Ποιοι ασθενείς δεν θα πληρώνουν από σήμερα

Συνεπείς στις εξαγγελίες και στους στόχους τους, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη –κατά την διάρκεια της Γενικής Εφημερίας– αποκλεισμό των ταμείων τους, ώστε «να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Ο Ευαγγελισμός βάζει τις δικές του κόκκινες γραμμές: Ποιοι ασθενείς δεν θα πληρώνουν από σήμερα

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα «για τα αυτονόητα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών», όπως αναφέρουν. Στέλνουν έτσι το μήνυμα πως αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη στο θέμα της δημόσιας υγείας, όταν αδυνατεί να το πράξει όπως οφείλει η Πολιτεία.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις εργαζομένων τμημάτων και την Παρασκευή, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στα επείγοντα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πληρωμή των δεδουλευμένων των εργολαβικών εργατών.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κορυφώνονται την ερχόμενη Τετάρτη στις 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τους στην πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» προγραμματίζουν επιπλέον κινητοποιήσεις που, όπως τονίζουν, «θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους».

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μην γίνει αναδρομική κράτηση στις αποδοχές συναδέλφων που πριν δύο χρόνια –χωρίς δική τους υπαιτιότητα– βγήκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης δομών υγείας και τώρα οι Διοικήσεις τους ζητούν να επιστρέψουν εφάπαξ υπέρογκα ποσά και μάλιστα έντοκα!

Διαβάστε ακόμη:

Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας - Μακροχρόνια απλήρωτοι & χωρίς σχέδιο

Η Αμανή στην Χίο χωρίς γιατρό - Στον αέρα η ιατρική περίθαλψη

175 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ από Ξανθό & Πολάκη μέχρι τέλος του χρόνου και επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στο νοσ. Παπαγεωργίου