ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Απεργεί όλος ο κλάδος της υγείας - Δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση για να δοθούν σοβαρές λύσεις

Παραλύει όλος ο τομέας της υγείας σήμερα, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, όλες σχεδόν οι δομές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, στέλνοντας βαρύ μήνυμα στην κυβέρνηση προκειμένου να επιλυθούν βασικά ζητήματα που άπτονται της αύξησης του προϋπολογισμού στην υγεία και των αναγκαίων προσλήψεων. 

Απεργεί όλος ο κλάδος της υγείας - Δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση για να δοθούν σοβαρές λύσεις

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει σήμερα και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), διεκδικώντας προσλήψεις στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου τους.

Να σημειωθεί, ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί μετέθεσαν κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, ώστε να συμπέσει με αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Εξάλλου, την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και την στήριξη του συστήματος υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, αναλύει παρακάτω, τα αιτήματα που διεκδικεί με αφορμή την απεργία, με «σημαία», την ανεξαρτησία του Ασφαλιστικού του Ταμείου.

- Όχι στη συγχώνευση του Ταμείου των Υγειονομικών με άλλα Ταμεία.

- Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, στο 6,5% του ΑΕΠ, όπως είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Συλλογικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, για όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν, υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων.

- Διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ιατρών.

- Στήριξη του Δημόσιου Συστήματος υγείας, με αύξηση της χρηματοδότησης και άμεσες προσλήψεις

- Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στήριξη των νέων γιατρών, για την αποφυγή της μετανάστευσης στο εξωτερικό

- Στήριξη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ, με παράλληλη άμεση καταβολή των εισφορών που του αναλογούν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Διαβάστε ακόμη:

Η υποστελέχωση & οι τεράστιες ελλείψεις Κέντρων και υπηρεσιών, μπλοκάρουν την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Οι Κλινικές Μελέτες ανάσα για την οικονομία, την υγεία και την αγορά εργασίας αλλά γιατί μπλοκάρονται;

Ν. Παπαευσταθίου: Το ΕΚΕΠΥ στρατηγείο του ΕΣΥ - Ανάγκη για σταθμό αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Στεγνώνει από φάρμακα το νοσοκομείο