ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπ. Υγείας: Ο κ. Πατούλης ψεύδεται, προκαλεί και κινείται από προσωπική προβολή

Σφοδρή κριτική στην επίθεση του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος χθες ζήτησε να παραιτηθεί ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, καθώς υπάρχει τεράστια δυσλειτουργία στην υγεία όπως ανέφερε, ασκεί το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Υπ. Υγείας: Ο κ. Πατούλης ψεύδεται, προκαλεί και κινείται από προσωπική προβολή

«Ο κ. Πατούλης εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους, ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί, ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Στόχος του δεν είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας ή των συμφερόντων των γιατρών και της Αυτοδιοίκησης, αλλά η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή», τονίζει το γραφείο τύπου του υπουργείου υγείας σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Έχει μείνει μόνος απ’ όλες τις εκπροσωπήσεις των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών, να ζητά επί καθημερινής βάσης την παραίτηση του υπουργού Υγείας: τη μια για όλα τα δεινά της Υγείας, την άλλη για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και τους θανάτους από τη γρίπη, την άλλη για τη δήθεν μετάθεση του κόστους του ΕΣΥ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.

Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί σταδιακά ένα συγκροτημένο σχέδιο στήριξης και αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης, νομοθετεί την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, προωθεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, ενισχύει τις ΜΕΘ, παίρνει μέτρα κατά της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας, ευνοεί τη συστηματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και όχι τον παραγοντισμό.
Μήπως ακριβώς εξαιτίας αυτών των πρωτοβουλιών ενοχλείται ο κ. Πατούλης;»

Διαβάστε ακόμη:

Την κεφαλή του Ανδρέα Ξανθού ζητά ο ΙΣΑ - Καταγγέλει τραγικές δυσλειτουργίες στο ΕΣΥ