ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν παραιτούμαστε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώνει με παρρησία ο πρόεδρός του καθ. Αθαν. Γιαννόπουλος

«Σήκωσε το γάντι» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, δηλώνοντας ξεκάθαρα και με παρρησία, ότι δεν παραιτείται.

Δεν παραιτούμαστε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώνει με παρρησία ο πρόεδρός του καθ. Αθαν. Γιαννόπουλος

Ο κ. Γιαννόπουλος προχώρησε στην δήλωση αυτή την Μ. Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και μετά από την εντολή Πολάκη μέσω facebook, για παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της κάθαρσης όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα που γεννάται πράγματι, είναι για ποιά κάθαρση μιλάμε; Όταν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μαζί με συνεργάτες του, φέρεται να «πείραξε» τις λίστες του διαγωνισμού που αφορά στην στελέχωση των κλινών ΜΕΘ.

Για την ιστορία πάντως να θυμίσουμε, πως ο κ. Γιαννόπουλος, έχει τοποθετηθεί στην θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και είναι προσωπική επιλογή του κ. Καμμένου.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι «Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε», προσθέτοντας, ότι είναι αβάσιμοι οι λόγοι που τους ζητείται η παραίτηση των μελών του ΔΣ και πως ο αναπληρωτής υπουργός του ζητούσε να παρανομήσει και να αναρτήσει τη λίστα του υπουργείου, η οποία είχε πρόβλημα νομιμότητας».

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ακόμη, ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10. Ανέφερε ακόμη, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να καταρτίσει τον πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ. Πολάκης πήρε τους πρωτότυπους φακέλους με τις υποψηφιότητες και κατήρτισε την δική του λίστα επιτυγχόντων.

Πρόσθεσε δε ότι δεν ευθύνεται το Κέντρο για την καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ αλλά οι υπουργοί Υγείας που πέρασαν εν τω μεταξύ και επισήμανε ότι «δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε»!

Τέλος όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, το αίτημα παραίτησης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας το έμαθε και ο ίδιος, μέσω facebook.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ένα ερώτημα που γεννάται εύλογα, είναι εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά η νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πολάκης ζητά την παραίτηση των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ με «σημαία» την κάθαρση