ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Όλες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα νέα σχέδιατης κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας. Σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά ιδρύματαπραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία. Αύριο, Τετάρτη, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίεςπρόνοιας και θεραπευτήρια πρόκειται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας απότις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω τετράωρης στάσης εργασίας, που έχειπροαναγγελθεί.

Όλες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα νέα σχέδιατης κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας.

Σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά ιδρύματαπραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Αύριο, Τετάρτη, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίεςπρόνοιας και θεραπευτήρια πρόκειται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας απότις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω τετράωρης στάσης εργασίας, που έχειπροαναγγελθεί.

Παράλληλα, στις 11.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια έξω από τα γραφείατων Υγειονομικών Περιφερειών.

Και οι δύο ομοσπονδίες, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην48ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Αιτήματα

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο, να μηνισχύσει η διαθεσιμότητα και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς ο ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, η ΟΕΓΝΕ καλεί τον υπουργό Υγείας ναεπανεξετάσει το πρόβλημα των εφημεριών, διεκδικώντας την οργάνωση ολοκληρωμένουΔημόσιου Συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης,με δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους κατοίκους της χώρας.