ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επί τάπητος τα θέματα των φυσικοθεραπευτών

Με τον πρόεδρο, Γεώργιο Μπάκα, και τα μέλη του ΚεντρικούΔιοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών,συναντήθηκε την Τρίτη, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.
Επί τάπητος τα θέματα των φυσικοθεραπευτών

Με τον πρόεδρο, Γεώργιο Μπάκα, και τα μέλη του ΚεντρικούΔιοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών,συναντήθηκε την Τρίτη, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Το ΚΔΣ έθεσε στον υφυπουργό ζητήματα όπως η αύξηση τωνδαπανών του ΕΟΠΥΥ για τους πάροχους φυσικοθεραπείας, η τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας όσοναφορά τους φυσικοθεραπευτές, οι αλλαγές στη σύμβαση παροχών υπηρεσιώνφυσικοθεραπείας, ο έλεγχος των παραβατικών συμπεριφορών των φυσικοθεραπευτώνκαι η αύξηση της κατ΄ οίκον επίσκεψης.

Ο κ. Μπέζας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου σεσχέση με τον εξορθολογισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την πορείαυλοποίησης αυτών των πρωτοβουλιών.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείουΥγείας έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείουγια την ορθή εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, ο κ. Μπέζας ενημέρωσε το ΚΔΣ του Πανελλήνιου ΣυλλόγουΦυσικοθεραπευτών, ότι προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ είναι να υπάρξουν πληρωμές εντός τουμηνός τόσο ληξιπρόθεσμων οφειλών παρελθόντων ετών όσο και οφειλών του2013.