ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αδεια λειτουργίας και επιχορήγηση σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας

Αδεια λειτουργίας σε δύο Κέντρα ένα για τον Αυτισμό και ένα για Αλτσχάιμερ, και  έγκριση σκοπιμότητας για την επιχορήγηση της Μονάδας Αποκατάστασης του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου με το ποσό των 120.000 ευρώ, ενέκρινε η η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή. 

Αδεια λειτουργίας και επιχορήγηση σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας

Αδεια λειτουργίας σε δύο Κέντρα και συγκεκριμένα στοΚέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους με διαταραχές του αυτιστικούφάσματος του φορέα «Εταιρία ΠροστασίαςΑτόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Νομού Καστοριάς» και στη Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ «Άγιος Ιωάννης» στην Θεσσαλονίκη, χορήγησε η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή.

Το πρόγραμμα τουΚέντρου Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό, απευθύνεται σε περίπου 15 άτομα (παιδιά, εφήβους και νέους) μεδιαταραχές αυτιστικού τύπου και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, οι υπηρεσίεςτου Κέντρου Ημέρας παρέχονται και σε σημαντικό αριθμό άλλων αυτιστικών ατόμωνπου δεν θα παρακολουθεί εντατικά το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας. Οι δαπάνεςλειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου ημέρας καλύπτονται για τα δύο πρώτα έτηλειτουργίας του από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη ΑνθρώπινουΔυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007- 2013 με έναρξη τηςσυγχρηματοδότησης τον Νοέμβριο του 2012.

Αναφορικά με την Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ «Άγιος Ιωάννης», αυτή περιλαμβάνει: Κέντρο Ημέρας –Υπηρεσία Υποστήριξης της Οικογένειας – Κατ’ οίκον νοσηλεία στο Ν. Θεσσαλονίκηςαπό την «Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών».

Τέλος, η υφυπουργός Υγείας χορήγησε έγκριση σκοπιμότητας για την επιχορήγηση της Μονάδας Αποκατάστασης του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφουμε το ποσό των 120.000 ευρώ. Οιδαπάνες του Κέντρου καλύπτονται από το ΕΚΠΑ,πλην των δαπανών λειτουργίας και μισθοδοσίας της Μονάδας Αποκατάστασης, οιοποίες καλύπτονται από τον ΤακτικόΠροϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από ΚΑΕ 2319(Επιχορήγηση σε λοιπούς οργανισμούς, σχολές και ιδρύματα υγείας για δαπάνες λειτουργίαςκαι ερευνητικών προγραμμάτων).