ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην υγεία και στην Ισπανία

Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην υγεία και στην Ισπανία

Τα δραστικά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας στην Ισπανία περιορίζουν στο ελάχιστο την πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων με χρόνιες και σοβαρές ασθένειες, στα δημόσια νοσοκομεία, κατήγγειλε την Τρίτη η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου.

Τα δραστικά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας στην Ισπανία περιορίζουν στο ελάχιστο την πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων,

συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων με χρόνιες και σοβαρές ασθένειες, στα δημόσια νοσοκομεία, κατήγγειλε την Τρίτη η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου.


"Οι συνέπειες της μεταρρύθμισης απλά είναι συντριπτικές", δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στην Ισπανία, Άλβαρο Γκονθάλεθ, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι καθημερινά 2.300 πολίτες χάνουν το δικαίωμα πρόσβασης στο σύστημα υγείας μετά την επιβολή των μέτρων λιτότητας το Σεπτέμβριο του 2012. Οι ανασφάλιστοι στη χώρα υπολογίζονται σε 873.000 ανθρώπους.


"Η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνει ότι η οικονομία ανακάμπτει, αλλά το σύστημα υγείας της χώρας μας, το οποίο ζήλευαν οι γείτονές μας, πλήττεται από όλο και μεγαλύτερες περικοπές", είπε ο Γκονθάλεθ.


Ορισμένες ισπανικές περιφέρειες έχουν αρχίσει να καλύπτουν αυτές μέρος των δαπανών για την υγεία των πολιτών. Αλλά το ποσό που καταβάλλουν "αντιστοιχεί μόλις στο 16% των συνταξιούχων στην Ισπανία τους οποίους διώχνει το σύστημα υγείας της χώρας μας διότι αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλιά τους για το χρόνιο νόσημά τους", επισήμανε ο ίδιος.


BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen