ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άλλα λένε οι γιατροί για την υπόθεση «ομηρίας» στην Κέρκυρα

Τη στήριξη μερίδας γιατρών έχουν οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Κέρκυρας οι οποίοι αντέδρασαν με έντονο τρόπο στην επίσκεψη των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους κρατήσουν ομήρους για αρκετή ώρα σε δωμάτιο του νοσοκομείου.
Άλλα λένε οι γιατροί για την υπόθεση «ομηρίας» στην Κέρκυρα

Τη στήριξη μερίδας γιατρών έχουν οι συνδικαλιστές τουνοσοκομείου της Κέρκυρας οι οποίοι αντέδρασαν με έντονο τρόπο στην επίσκεψη τωνελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τουςκρατήσουν ομήρους για αρκετή ώρα σε δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του δ.σ. της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣζητά να δημιουργηθεί μάλιστα ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης των συνδικαλιστώντης Κέρκυρας, προκειμένου να μην απολυθούν όπως ήδη ανακοίνωσε ο υπουργόςΥγείας.

«Οι "έλεγχοι" αυτοί –σημειώνει ο κ. Παπανικολάου - έτσι όπωςγίνονται είναι ακραίες επιδείξεις ασχετοσύνης και αμετροέπειας. Οι γιατροί καιοι υπόλοιποι εργαζόμενοι δικαίως εξεγείρονται όταν οι "ελεγκτές"αδιαφορούν προκλητικά για τα τριτοκοσμικά χάλια και τις θανατηφόρες ελλείψειςκαι ασχολούνται μόνο με το να εφευρίσκουν υποτιθέμενες ευθύνες στο προσωπικό».

Παράλληλα, το Κίνημα Νέων Γιατρών σε ανακοίνωσή τουεπισημαίνει ότι «όλα έγιναν για το φαίνεσθαι» αναφορικά με τις ανακοινώσεις τουυπουργείου Υγείας και τον έλεγχο των ράμπο της υγείας στο νοσοκομείο,τονίζοντας οτι «οι επιθεωρητές δεν νοιάστηκαν καθόλου για τα ουσιαστικάπροβλήματα του νοσοκομείου και το μόνο που κοίταξαν ήταν η απουσία ενόςχειρουργού από το γραφείο του στις 3 παρά 5».

Μάλιστα, το Κίνημα Νέων Γιατρών σημειώνει ότι οι ελεγκτέςδεν ενδιαφέρθηκαν για τα εξής προβλήματα του νοσοκομείου της Κέρκυρας:

-ο αξονικός είναι χαλασμένος εδώ και 1 μήνα με απώλειεςχιλιάδων ευρώ για το νοσοκομείο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του νομού

-το ΤΕΠ δεν έχει νοσηλευτές

- οι κλινικών εφημερεύουν χωρίς γιατρούς σε ενεργό εφημερίαή χωρίς καθόλου γιατρούς

- ιδιώτες γιατροί καλούνται στα ΤΕΠ να κάνουν διαγνώσεις σεεπείγοντα περιστατικά όταν δεν εφημερεύουν ειδικοί αντίστοιχης ειδικότητας (μεπληρωμή από την τσέπη των ασθενών)

-το ΕΚΑΒ έχει μόνο ένα ασθενοφόρο όλο το βράδυ για όλο τονησί.