ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς αξονικό η εφημερία του Ευαγγελισμού από την Παρασκευή

Στοίχημα ζωής και θανάτου στην εφημερία του Ευαγγελισμού το βράδυ της Παρασκευής καθώς χάλασε ο αξονικός τομογράφος και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Γ. Γεννηματάς για να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία και επιστρέφουν στον Ευαγγελισμό για νοσηλεία.
Χωρίς αξονικό η εφημερία του Ευαγγελισμού από την Παρασκευή

Στοίχημα ζωής καιθανάτου στην εφημερία του Ευαγγελισμού το βράδυ της Παρασκευής καθώς χάλασε οαξονικός τομογράφος και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Γ. Γεννηματάς για να υποβληθούνσε αξονική τομογραφία και επιστρέφουν στον Ευαγγελισμό για νοσηλεία.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος ΕιδικευομένωνΙατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός», το Αττικό νοσοκομείο που καλύπτει τον Πειραιά,έχει εδώ και μήνες έλλειψη σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ναμην μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στονΕυαγγελισμό.

Επίσης, τοΣισμανόγλειο νοσοκομείο που συνεφημερεύει διαθέτει ακόμα λιγότερες ιατρικέςειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζει τους αρρώστους στονΕυαγγελισμό.

ΤΙ συμβαίνει όμως ότανεδώ και μέρες είναι χαλασμένοι και οι δύο αξονικοί τομογράφοι του Ευαγγελισμούκαι το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία; Δανείζει –άτυπα- τον εφημερεύονταακτινολόγο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά πουέχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το «Γ.Γεννηματάς», απόόπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμόγια την τελική αντιμετώπιση!

Μέχρι 5 διακομιδέςδηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας!Αυτό θυμίζει περισσότερο παιχνίδι «φλίπερ» με τους αρρώστους, παρά τριτοβάθμιαφροντίδα υγείας! Και δυστυχώς παίζεται εις βάρος των πολιτών και των ανήμπορωννα αντιδράσουν λειτουργών υγείας.

Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» τον ΥπουργόΥγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), και τηνΕισαγγελία Αθηνών να προβούν σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για την μηέγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του Ευαγγελισμού και των σοβαρώνελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τις παραλείψεις αυτέςκινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.