ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πατούλης: Ανθρωποκτονική η κυβερνητική πολιτική

Εκκληση στην κυβέρνηση να δημιουργήσει τα δεδομέναεκείνα ώστε να παραμένουν οι γιατροί στην πατρίδα ( καθώς το 40% αυτών πουτελειώνουν φεύγουν στο εξωτερικό) και να ενισχυθούν τα νησιά μας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. ΓιώργοςΠατούλης, σε ημερίδα της Stat Bank γιατην υγεία το φάρμακο και την ομορφιά 2013, σημειώνοντας ότι η κρίση είναιανθρωποκτονική
Πατούλης: Ανθρωποκτονική η κυβερνητική πολιτική

Εκκληση στην κυβέρνηση να δημιουργήσει τα δεδομέναεκείνα ώστε να παραμένουν οι γιατροί στην πατρίδα ( καθώς το 40% αυτών πουτελειώνουν φεύγουν στο εξωτερικό) και να ενισχυθούν τα νησιά μας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. ΓιώργοςΠατούλης, σε ημερίδα της Stat Bank γιατην υγεία το φάρμακο και την ομορφιά 2013, σημειώνοντας ότι η κρίση είναιανθρωποκτονική.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης επεσήμανε με έμφαση ότι αυτή τηνστιγμή πολλά νησιά είναι ακάλυπτα, με αποτέλεσμα ακόμη και για απλάπεριστατικά, να πραγματοποιούνται αεροδιακομιδές οι οποίες κοστίζουν γύρω στις 10.000με 15.000 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το εισόδημα ενός ειδικευμένου γιατρού τονχρόνο.

Οι απόπειρες των οριζόντιων περικοπών στις δαπάνεςυγείας, συρρίκνωσαν κατά πολύ τις υπηρεσίες υγείας, συνέχισε, και έγιναν πολύακριβές για τους ασφαλισμένους και απαγορευμένες για τους ανασφάλιστους, τόνισεμε έμφαση και πρόσεθεσε: για να βγούμε από την κρίση αυτή όμως, που έχει γίνειανθρωποκτονική, χρειαζόμαστε τους έλληνες ζωντανούς για να πληρώσουμε και ναξεχρεώσουμε.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε και στο κομμάτι της πρόληψης,σημειώνοντας ότι η υγεία δεν ξεκινάει από την θεραπεία αλλά από την στρατηγικήπρόληψης και δυστυχώς προαγωγή υγείας δεν υπάρχει. Υπογράμμισε ότι σε λίγοκαιρό δεν θα έχουμε γιατρούς, καθώς το 40% αυτών που τελειώνουν φεύγουν για τοεξωτερικό και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και ενότητα.

Για την φαρμακευτική πολιτική, υπογράμμισε ότι θέλουμεφθηνό φάρμακο αλλά ελεγμένο και κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρικήσυνταγή που μόνο στην Ελλάδα καταστρατηγείται αυτός ο νόμος. Η χορήγηση τουφαρμάκου είναι ιατρική πράξη που πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από το γιατρόούτε από το φαρμακοποιό, ούτε από τον βοηθό φαρμακείου κατέληξε.