ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανθρωπιστική κρίση στηνΥγεία μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών μητέρες πουάφησαν ορφανά μικρά παιδιά,
ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανθρωπιστική κρίση στηνΥγεία μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών μητέρες πουάφησαν ορφανά μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο γιατί δεν είχαν ταχρήματα για εξετάσεις και θεραπείες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι ναεξυπηρετηθούν στο πρόγραμμα των ανασφάλιστων καρκινοπαθών του ΝοσοκομείουΣωτηρία.


Η αποκάλυψη που συγκλονίζει έγινε στο Συνέδριο Ογκολογίας τοοποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα, έγινε από τουςυπεύθυνους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό. Σημειώνεται ότιστο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού καταφεύγουν χιλιάδεςανασφάλιστοι πολίτες.


Συγκεκριμένα, με αδιάσειστα στοιχεία 126 ανασφάλιστωνκαρκινοπαθών που βοήθησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ναπαραπεμφθούν στο Γ.Ν. Σωτηρία για δωρεάν χημειοθεραπεία, οι υπεύθυνοι τουιατρείου απέδειξαν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς.


Το 60% αυτών των ασθενών πήγαν στο Μητροπολιτικό ΚοινωνικόΙατρείο τον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο μήνα μετά την αρχική διάγνωση τουκακρίνου.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο όγκος είχε μεγαλώσει ήεξαπλωθεί και σχεδόν σε όλους έπρεπε να γίνουν εξετάσεις (αξονικές τομογραφίες)από την αρχή, ενώ πολλές περιπτώσεις ήταν πια πολύ προχωρημένες.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο Συνέδριο «η ολέθριαπολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας και τους κυβερνώντες οδήγησεουσιαστικά "στη δολοφονία" 10 από αυτούς τους ασθενείς, μεταξύ τωνοποίων μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά!

Διαβάστε επίσης:

Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλω τον Αδωνι

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

Με υπογραφή Αδωνι η ταφόπλακα και στα εμβόλια



Γιατρούς δύο ταχυτήτων προωθεί ο Αδωνις




Ηρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;


ΟΕΝΓΕ: βροντερό όχι στα ιατρεία Συντονιστών Δ/ντών