ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις: Σε αργία για 15 ημέρες οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

Τα σχέδια του για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και το αβέβαιο μέλλοντων γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αποκάλυψε το βράδυ της Τετάρτης ουπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις: Σε αργία για 15 ημέρες οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

Τα σχέδια του για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και το αβέβαιο μέλλοντων γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αποκάλυψε το βράδυ της Τετάρτης ουπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΙατρικούΣυλλόγου Πειραιά στον ΟΛΠ.

Οι αποδοκιμασίες και οι φωνές των γιατρών δεν πτόησαν τονυπουργό Υγείας, ο οποίος προσπαθούσε απεγνωσμένα να πείσει – χωρίς αποτέλεσμα –για τις απολύσεις γιατρών και εργαζομένων και το κλείσιμο μονάδων υγείας.Άλλωστε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδούρα, στηνομιλία της τόνισε ότι οι προσπάθειες απαξίωσης του ιατρικού σώματος, μέσωαπολύσεων και απαξιωτικών δηλώσεων, θα βρουν αντιμε΄τωπο το ιατρικό σώμα.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το πιθανότερο για τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα ενταχθούν τελικά στο ΕΣΥ να είναι πλήρους αλλά όχιαποκλειστικής απασχόλησης, ενώ οι γιατροί των ειδικοτήτων που θα μείνουν εκτόςΕΟΠΥΥ θα έχουν δύο επιλογές, ή να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και ναέχουν προτεραιότητα στις συμβάσεις μετον ΕΟΠΥΥ, χωρίς άλλη έμμισθη σχέση, ή να έχουν αυξημένη μοριοδότηση στιςπροσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ.

Εντύπωση όμως προκάλεσε και όσα είπε για τη διάρκεια τηςαργίας στην οποία θα τεθούν όσοι μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Αν και οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ δεν θα μείνουν κλειστές ούτε μιαημέρα, όσοι παραμείνουν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας θα πρέπει ναενταχθούν σε υποχρεωτικό καθεστώς αργίας για 15ημέρες. Οι μετακινήσεις τωνεργαζομένων θα γίνουν σταδιακά.

Εξυπακούεται ότι οι αλλαγές στο σύστημα της πρωτοβάθμιαςφροντίδας υγείας προβλέπουν και κλείσιμο δομών και συγχωνεύσεις μονάδων, έτσιώστε όλες οι μονάδες να λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Η διαδικασία αυτή αναμένεταινα διαρκέσει 3 χρόνια.



Διαβάστε επίσης

Γιουχάρισμα Άδωνι από τους γιατρούς του Πειραιά

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους


Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλω τον Αδωνι

Ηρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι Γεωργιάδη και οι προσφυγές


Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά


«Ο Άδωνις έκανε τα νοσοκομεία …περίπτερα». Δεν έχουν ούτε για πετρέλαιο

Ρουσφέτια Άδωνι στην κινητικότητα των νοσοκομείων