ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζουν την απεργία μέχρι 3 Δεκεμβρίου

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους αποφάσισανοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου,
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζουν την απεργία μέχρι 3 Δεκεμβρίου

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους αποφάσισανοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ αρνούνται ναπάνε στο σημερινό ραντεβού που είχε προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι με τονυπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα τριήμερηαπεργία η οποία θα συνεχιστεί μετά από την τελευταία τους απόφαση μέχρι τηνερχόμενη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι και οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥπροχωρούν ήδη σε 4ωρη απεργία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού ΥΓειονομικούΠροσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Η Ομοσπονδία μας ακυρώνει το προγραμματισμένο ραντεβούπου είχε καθορισθεί σήμερα Δευτέρα 1μμ πάλι με τον υπουργό υγείας.

Η ΕΓ έκρινε ότι δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκλησηδιαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυσητων δημόσιων πολυΪατρείων.

Κύριος σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε το κύρος και τηναξιοπρέπεια του σώματος και για αυτό το λόγο δεν είμαστε διατιθέμενοι ναμετέχουμε σε προσχηματικές συνομιλίες με προφασισμένες ενέργειες σε βάρος τουκλάδου.

Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμιαπερίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί ημεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, πουσυστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Στην κινητοποίηση μας αυτή μπορούν να συμμετάσχουν και οισυμβασιούχοι έργου καλυπτόμενοι από το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Μετά από αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις, η ΕκτελεστικήΓραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 28 & 29/11,καθώς και 2 &3/12.