ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξώδικο σε ΥΠΕ και νοσοκομείο για τον εξοπλισμό που «σαπίζει»

Εξώδικη δήλωση προς τοΓενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ αλλά και προς την  6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρουκαι Δυτ. Ελλάδας, για τον σύγχρονο  εξοπλισμό που βρίσκεται σε αποθήκες στο νοσοκομείο, μεαποτέλεσμα να σαπίζει, απέστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Γεώργιος Παπασταματάκης.
Εξώδικο σε ΥΠΕ και νοσοκομείο για τον εξοπλισμό που «σαπίζει»

Εξώδικη δήλωση προς τοΓενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ αλλά και προς την 6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρουκαι Δυτ. Ελλάδας, απέστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Γεώργιος Παπασταματάκης για το γεγονός ότι δεν αξιοποιείται ο σύγχρονοςιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που βρίσκεται σε αποθήκες στο νοσοκομείο, μεαποτέλεσμα να σαπίζει, την ώρα που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη ο έλληναςασθενής.

Ο κ. ΓεώργιοςΠαπασταματάκης εδώ και πολύ καιρό έχει αναφερθεί με σχετικές επιστολές του στο θέμααυτό, τονίζοντας ότι αποτελεί μείζον θέμα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, νααξιοποιηθεί ο καινούριος εξοπλισμός και η αποστολή του εξωδίκου ήταν μάλλον μίαπροδιαγεγραμμένη κίνηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου,καλεί τόσο την διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και την Υγειονομική Περιφέρεια, ναλάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προς παραλαβή και θέση σε λειτουργία τωνμηχανημάτων που «σαπίζουν», σε διαφορετική περίπτωση, θα απευθυνθεί, σε κάθεαρμόδια Δικαστική Αρχή προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ζημία τουΝοσοκομείου και του Δημοσίου εν γένει.

Όπως αναφέρει μεταξύάλλων στην εξώδικη δήλωση, «Στο ΕπιχειρησιακόΠρόγραμμα Πελοποννήσου 2000-2006 είχε ενταχθεί η προμήθεια ΙατροτεχνολογικούΕξοπλισμού του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, προϋπολογισμού3.000.000 ευρώ (με το ΦΠΑ) και μετά από σειρά διαδικασιών και σχετικώνενεργειών ο σχετικός διαγωνισμός διενεργήθηκε και ήδη από το έτος 2009 τοΝοσοκομείο κατακύρωσε τις σχετικές προμήθειες σε διάφορες εταιρείες.

Ως έχουμε πληροφορηθεί, ήδη από τη σύναψη και την εκτέλεσητων οικείων συμβάσεων με την παραλαβή του εξοπλισμού, διάφορος ιατρικόςεξοπλισμός και μάλιστα μεγάλης αξίας και υψηλής τεχνολογίας, άκρως απαραίτητοςγια τη λειτουργία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου παραμένει στις αποθήκεςτου Νοσοκομείου επί σειρά ετών σε πλήρη αχρησία, κάτι που αποβαίνει εις βάροςτης λειτουργίας του Νοσοκομείου και του συμφέροντος των ασθενών και τηςΔημόσιας Υγείας.

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε ως Φορέας που μεριμνά καισυμμετέχει σε μια ποιοτική δημόσια περίθαλψη του Κράτους Πρόνοιας, καθόσονσημαντικός εξοπλισμός, όπως Μηχάνημα Οστικής Πυκνότητας, Ορθοπεδική ΧειρουργικήΤράπεζα, Χειρουργική Τράπεζα, Ουρολογική Χειρουργική Τράπεζα, Στήλες ΑερίωνΧειρουργού, Στήλες Αερίων Αναισθησιολόγου, Ακτινοσκοπικό C arm, ΕνδοσκοπικόςΟυρολογικός Πύργος, Βρογχοσκόπιο Σύστημα, Αρθροσκοπικός Πύργος, ΛαπαροσκοπικόςΠύργος, Συσκευή Αυτομετάγγισης κλπ. παραμένει στις αποθήκες του Νοσοκομείου,ενόσω επιβάλλεται να εξοπλίσει κρίσιμα τμήματα του Νοσοκομείου. Αυτά τα Τμήματααιχμής, όπως το αναισθησιολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό και η ΜΕΘ, στερούνταιτου βασικού εξοπλισμού που εξασφαλίζει παροχή υψηλών και ασφαλών υπηρεσιώνυγείας».