ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Καλαμάτας: μόνο έκτακτα χειρουργεία από την Δευτέρα

Μόνο τα απολύτως επείγοντα χειρουργεία θαπραγματοποιούνται από την ερχόμενη Δευτέρα στο Γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας,καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη από αναισθησιολόγους, ενώ υπάρχει ανάγκη και για πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών.
Νοσ. Καλαμάτας: μόνο έκτακτα χειρουργεία από την Δευτέρα

Μόνο τα απολύτως επείγοντα χειρουργεία θαπραγματοποιούνται από την ερχόμενη Δευτέρα στο Γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας,καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη από αναισθησιολόγους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τωνιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανόλης Μάκαρης, «Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο τρειςαναισθησιολόγοι και δεν θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγουςασφαλείας».

Ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας τόνισεότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύοεπικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και ηδιαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Υπογράμμισε δε, ότι στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικούπροσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές τις παντελούς έλλειψηςγαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τιςδύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ' ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ, όπωςσημείωσε.

Εξάλλου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μιαφορά την εβδομάδα πηγαίνει κι εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το νοσοκομείοΚαλαμάτας και μια γιατρός από το κέντρο υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στοΠαναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.