ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Άδωνις «κάρφωσε» τον υφυπουργό του στον Σαμαρά

Τεταμένες οισχέσεις Α. Γεωργιάδη - Α. Μπέζα μετά το «κάρφωμα» του Άδωνι στο Μαξίμου -Κατηγορεί τον Α. Μπέζα ότι δεν στηρίζει την πολιτική του στο χώρο της υγείαςκαι ότι είναι... καραμανλικός!!!
Ο Άδωνις «κάρφωσε» τον υφυπουργό του στον Σαμαρά

Τεταμένες οισχέσεις Α. Γεωργιάδη - Α. Μπέζα μετά το «κάρφωμα» του Άδωνι στο Μαξίμου -Κατηγορεί τον Α. Μπέζα ότι δεν στηρίζει την πολιτική του στο χώρο της υγείαςκαι ότι είναι... καραμανλικός!!!

Σκηνικόέντασης και υπόγειων συγκρούσεων ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του ΥπουργείουΥγείας.

Ο Υπουργός Α.Γεωργιάδης ενώ έχει άψογη συνεργασία με τηνυφυπουργό κ. Μακρή ( που βρέθηκε Βουλευτής μετά το θάνατοτου Α.Νάκου και υφυπουργός μετά την άρνηση της κ.Σοφία Βούλτεψη να συνεργαστείμε τον κ.Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας), δεν συμβαίνει το ίδιο και με τονέτερο υφυπουργό, τον κ.Αντώνη Μπέζα.

Ήπιος ωςχαρακτήρας, συγκροτημένος και σοβαρός, ο κ.Μπέζας είναι φανερό ότι δενμπορεί να βρει κοινό βηματισμό με τον εκρηκτικό και συγκρουσιακό κ.Γεωργιάδη.

Πολύπερισσότερο όταν φέρεται να διαφωνεί με τις πολιτικές πρακτικές πουμετέρχεται ο Υπουργός Υγείας, που συρρικνώνουν την επιρροή της παράταξηςστον ιατρικό κόσμο αλλά δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις και προβλήματα.

Ο υφυπουργόςΥγείας επέλεξε να απέχει από το προσκήνιο, σε μία προσπάθεια να μηνταυτιστεί με τις λανθασμένες και συγκρουσιακές πολιτικές του κ.Γεωργιάδη.Στον Υπουργό Υγείας έφτασαν φήμες και πληροφορίες για την μερικήαποστασιοποίηση του κ.Μπέζα αλλά και την καλή επικοινωνία που διατηρούσε μετον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Πατούλη αλλά και τους συνδικαλιστές της ΝέαςΔημοκρατίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Έχοντας καιμία δύσκολη ''χημεία'' μαζί του, έφτασε μέχρι το Μαξίμου, προκειμένου νακάνει τα παράπονά του για τη συμπεριφορά του υφυπουργού του.

Τα βέλη τουκ.Γεωργιάδη προς τον κ.Μπέζα αφορούσαν την αποστασιοποίηση του από τηνκυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα από τα τεκταινόμεναστο χώρο του ΕΟΠΥΥ.

Είναιχαρακτηριστικό ότι το Μαξίμου, με το οποίο ο κ.Γεωργιάδης έχει προνομιακήσχέση, άσκησε έντονες πιέσεις προς τον κ.Μπέζα για το συγκεκριμένο θέμα.Κυριολεκτικά τον ανάγκασαν να πάει στο περιστύλιο της Βουλής, πριν από μίαεβδομάδα, και να κάνει τη γνωστή δήλωση για τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥσε περίπτωση που συνέχιζαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Εικάζεταιότι αυτός που επικοινώνησε με τον κ.Μπέζα και του μετέφερε την ενόχληση τουΠρωθυπουργού για την ελλιπή στήριξη που παρέχει στην κυβερνητική πολιτικήκαι στον Υπουργό Υγείας, ήταν ο κ.Δ.Σταμάτης.

Ο ΑντώνηςΜπέζας κατηγορήθηκε και από τον κ.Γεωργιάδη ως ...καραμανλικός, ενδεικτικό του τρόπου πουαντιλαμβάνονται ορισμένοι τα πράγματα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.Ουσιαστικά ο πανέξυπνος Άδωνις Γεωργιάδης εκμεταλλεύθηκε την έμφυτη ανασφάλειατου Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και των σημερινών ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου,απέναντι στον κ.Καραμανλή και ότι αυτός αντιπροσωπεύει στην ευρύτερηκεντροδεξιά παράταξη.

Ο κ.ΆδωνιςΓεωργιάδης φέρεται να έχει εισηγηθεί στο Μαξίμου και σκληρή γραμμή απέναντιστους διαφωνούντες βουλευτές. Προτείνει τον πειθαναγκασμό τους στη δήμοσιαστήριξη των πολιτικών της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η πλήρηςαναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ, ο φόρος ακινήτων αλλά και οι πλειστηριασμοί.

Ο ΥπουργόςΥγείας άλλωστε, μαζί με τον έτερο Καππαδόκη κ.Βορίδη,ήταν οι μοναδικοί πουυπερασπίστηκαν με πάθος τον κ.Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης τουπροϋπολογισμού.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστεεπίσης:

Διαψεύδει τις ελπίδες διάσωσης της υγείας ο πρωθυπουργός

Ο Άδωνιςκάνει διάλογο «υψηλού επιπέδου» στο Μέγαρο Μουσικής

κ.Πρωθυπουργέ τι έχετε να πείτε για την πορεία διάλυσης της Υγείας;

Ψηφίστηκεο προϋπολογισμός της πείνας και της ανθρωπιστικής κρίσης

Προϋπολογισμόςενταφιασμού της δημόσιας υγείας

Αφήνονταιχιλιάδες παιδιά χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και σταεμβόλια