ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Και οι νοσηλευτές φεύγουν από την Ελλάδα!

Το δρόμο της μετανάστευσης προς ευρωπαϊκές χώρες ,ακολουθούν νοσηλευτές και επαγγελματίες παραϊατρικών ειδικοτήτων.
Και οι νοσηλευτές φεύγουν από την Ελλάδα!

Το δρόμο της μετανάστευσης προς ευρωπαϊκές χώρες ,ακολουθούν νοσηλευτές και επαγγελματίες παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Η προσέλευση γιατρών, νοσοκόμων και άλλων επαγγελματιώνυγείας ήταν εντυπωσιακή στην εκδήλωση του ΟΑΕΔ που οργανώθηκε στην Αθήνα σεσυνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και τις ΥπηρεσίεςEURES χωρών μελών της Ε.Ε.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη στηνΘεσσαλονίκη στο MEDITERRANEAN HOTEL, από τις 09:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα

Όπως δήλωσε η συντονίστρια του προγράμματος Eures, ΚατερίναΦλάκα, «στο παρελθόν, ακόμα και πέρσι, είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση κυρίωςαπό γιατρούς αλλά και από νοσηλευτές. Όπως φαίνεται από την συμμετοχή φέτος,ωστόσο, έχει αρχίσει να εκτονώνεται το φαινόμενο της μαζικής φυγής. Βέβαια σεαυτό φέτος συνετέλεσε πιθανότατα και το γεγονός ότι είναι κλειστό τοπανεπιστήμιο και δεν επικοινωνήθηκε στους νέους γιατρούς η ημερίδα. Πάντωςπιστεύω ότι την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε περισσότερο κόσμο».

Στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, ήταν παρόντεςΣύμβουλοι EURES από χώρες της Ε.Ε. όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, ηΔανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, κάποιοι εκτων οποίων συνοδεύονταν και από εργοδότες που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίαςκαι που προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες που αναζητούν εργασία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ