ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: ανάγκη να υπάρξει μορατόριουμ μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης

Μεταρρύθμιση χωρίςγιατρούς δεν γίνεται, επομένως είναι ανάγκη να υπάρξει ένα μορατόριουμ μεταξύτων δύο πλευρών, διατρανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας,  ο πρόεδρος του οποίου κ. Γώργος Πατούλης, συναντήθηκεκατ ιδίαν σήμερα με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
ΙΣΑ: ανάγκη να υπάρξει μορατόριουμ μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης

Μεταρρύθμιση χωρίςγιατρούς δεν γίνεται, επομένως είναι ανάγκη να υπάρξει ένα μορατόριουμ μεταξύτων δύο πλευρών, διατρανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο πρόεδρος του οποίου κ. Γώργος Πατούλης, συναντήθηκεκατ ιδίαν σήμερα με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. συνομιλώντας με τον Πρωθυπουργό τόνισετην ανάγκη να υπάρξει ένα μορατόριουμ μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας τουΥπουργείου Υγείας και των γιατρών, με σκοπό να ξεπεραστεί η κρίση που έχειδημιουργηθεί.

Απαιτείται να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει συναίνεση, ηοποία θα επιτευχθεί με διάλογο, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα πουταλαιπωρούν το χώρο της Υγείας και έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τωνπολιτών.

Ο κ. Πατούλης επανέλαβε τις απόψεις του Ι.Σ.Α., όσον αφοράτις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας όλων για την εξεύρεση μιας οριστικήςκαι δημιουργική λύσης , να δοθεί ηδυνατότητα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που σε λίγες μέρες θα «αιωρούνται» μέσα στοσημερινό Σύστημα Υγείας, να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξακολουθήσουννα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι λύσεις που έχει προτείνει ο Ι.Σ.Α. για τους ιατρούς τουΕ.Ο.Π.Υ.Υ. είναι τρεις, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη:

1) η μετάβαση τους σε μοντέλο πλήρους καιαποκλειστικής απασχόλησης με βαθμολόγιο

2) η μερικήκαι όχι αποκλειστική τους απασχόληση

3) ηδιατήρηση των ιατρείων τους ως ελευθεροεπαγγελματίες συμβεβλημένοι γιατροίτου ΕΟΠΥΥ με τις 300 επισκέψεις.