ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: αποφασίζουν να ενημερώσουν τον Σαμαρά για λύση

Άκαρπη απέβη για ακόμη μία φορά η συνάντηση μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ καιΤεχνικού Κλιμακίου του υπουργείου Υγείας, ενώ πρωτοβουλία για την εξέλιξη της υπόθεσηςαναλαμβάνει τώρα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: αποφασίζουν να ενημερώσουν τον Σαμαρά για λύση

Άκαρπη απέβη για ακόμη μία φορά η συνάντηση μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ καιΤεχνικού Κλιμακίου του υπουργείου Υγείας, ενώ πρωτοβουλία για την εξέλιξη της υπόθεσηςαναλαμβάνει τώρα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ προτίθεται να θέσει το θέμα ψηλά, και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, καθώςσύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και εκπρόσωπο τουΠανελληνίου στον δημόσιο διάλογο κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, θα πρέπει να ενημερωθείο κ. Σαμαράς και να δοθεί μία λύση άμεσα.

Επίσης άμεσα θα ενημερωθούν και τα θεσμικά όργανα των γιατρών, προκειμένουνα αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη ημέρα της ΠΦΥ και της διαθεσιμότηταςτων γιατρών. Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργίες μέχριτις 10 Ιανουαρίου και για να αποφασίσουν εκ νέου καινούριες, θα πρέπει νασυνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί σχολιάζοντας την σημερινή συνάντηση χαρακτήρισαν για ακόμη μίαφορά «άσχετη την κυβέρνηση, η οποία πορεύεται χωρίς σχέδιο και πυξίδα και δενενδιαφέρεται ούτε για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά ούτε και για ναβρουν εργασία οι νέοι γιατροί».

Μάλιστα η κυρία Ανεμοδουρά, μιλώνταςστο onMed. gr αναφέρειότι οι πειραματισμοί του υπουργού Υγείας, θίγουν την υγεία του ελληνικού λαούκαι μειώνουν το δυναμικό του κλάδου. Στην συνέχεια η κυρία Ανεμοδουρά, ανέφερεότι ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από τονυφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα να δοθεί στους γιατρούς το σχέδιο για τηνΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο φυσικά και δεν δόθηκε.

Από την πλευρά του το Τεχνικό Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, επέμεινε για ακόμηφορά στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς, ενώ επεσήμανεότι η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει γύρω στις 15 Ιανουαρίου και όλες οι σχετικέςαποφάσεις θα εκδοθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρών στην σημερινή συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός,ο οποίος πριν από μερικές ημέρες, δημοσιοποίησε τις θέσεις του για τον νέοΕΟΠΥΥ και την σχέση του με τους γιατρούς στην νέα εποχή. Αυτό που διεφάνη απότην σημερινή συνάντηση, είναι ότι η δημοσιοποίηση έγινε μεν με την έγκριση της ηγεσίαςτου υπουργείου Υγείας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η ηγεσία αποδέχεταιπλήρως τις θέσεις αυτές του κ. Κοντού.




Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: παρέμβαση Κοντού για Γιατρούς και Μεταρρύθμιση

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: άκαρπη απέβη και η τρίτη συνάντηση με το υπ.Υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: με την ίδια ατζέντα στον διάλογο σήμερα &νέες απεργίες