ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Τρικάλων: αδυναμία προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων

Την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς ο μειωμένος προυπολογισμός  του έχει ως αντίκτυπο να μην μπορεί να γίνει παραγγελία σε αναγκαία ογκολογικά φάρμακα, καταγγέλει το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.
Νοσ. Τρικάλων: αδυναμία προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων

Την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς ο μειωμένος προυπολογισμός του έχει ως αντίκτυπο να μην μπορεί να γίνει παραγγελία σε αναγκαία ογκολογικά φάρμακα, καταγγέλει το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

Καταγγέλλουμε ότι στις τραγικές συνέπειες τηςν περικοπής των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων για το έτος 2014, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, το Νοσοκομείο Τρικάλων αναγκάζεται να περιορίσει τις παραγγελίες απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς του Νοσοκομείου και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη πραγματοποίηση χημειοθεραπειών και θεραπευτικών σχημάτων ειδικών παθήσεων εξωτερικών ασθενών που απαιτούν ακριβά φάρμακα.

Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για φαρμακευτική δαπάνη είναι μειωμένος το 2014 κατά 83.000 ευρώ ανά μήνα.

Ταυτόχρονα, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ότι το Φαρμακείο του Νοσοκομείου λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό για πάνω από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η Επιτροπή Φαρμάκων για να εισαχθούν στο Νοσοκομείο φθηνότερα και ποιοτικά ελληνικά γενόσημα φάρμακα.