ΦΑΡΜΑΚO

Ξανθός για το παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Ιδιωτική φαρμακαποθήκη ο «εγκέφαλος»

Έχουμε να κάνουμε με "μαφία" που είχε οργανώσει σύστημα παράνομων εξαγωγών φαρμάκων, τόσο ακριβών όπως τα ογκολογικά, όσο και φτηνών στη χώρα μας, που είναι ακριβά στο εξωτερικό και δίνουν τη δυνατότητα κερδοσκοπίας, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα με το παράνομο κύκλωμα των αντικαρκινικών.

Ξανθός για το παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Ιδιωτική φαρμακαποθήκη ο «εγκέφαλος»

Στο κύκλωμα αυτό υπάρχει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και των φαρμακείων που εμπλέκονται, φαρμακείων των νοσοκομείων, φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών, πάντα με την συνδρομή και ορισμένων φαρμακαποθηκών», είπε ο κ. Ξανθός.

Προσέθεσε ότι «ο "εγκέφαλος" αφορούσε ιδιωτική φαρμακαποθήκη που είχε οργανώσει ένα σύστημα ανθρώπων, που υπερσυνταγογραφούσαν, ενώ διερευνούμε το αν όντως υπήρχε και συνειδητά μειωμένη χορήγηση φαρμάκων παρότι η φαρμακευτική ένδειξη απαιτούσε μεγαλύτερες δόσεις, για να προσπορίζονται το υπόλοιπο μέρος της συσκευασίας και στη συνέχεια παράνομα να εξάγεται στο εξωτερικό».

Ο υπουργός σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η «μαφιόζικη οργάνωση έπαιρνε τα μέτρα της, έκρυβε τα ίχνη της, είχε καταφέρει να "περνάει κάτω από τα ραντάρ"¨του συστήματος για αρκετό καιρό».

Όσον αφορά τον «τζίρο» αυτού του παράνομου κυκλώματος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι επί του παρόντος, η Οικονομική Αστυνομία με την εικόνα που έχει για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, «μιλάει για κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά η πραγματική έκταση είναι σαφώς μεγαλύτερη».

Η εξάρθρωση του κυκλώματος «δεν έγινε τυχαία, ήταν αποτέλεσμα πολύ συστηματικής προσπάθειας και αθόρυβης δουλειάς που έχει γίνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με συνεργασία των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΕΟΦ και της Οικονομικής Αστυνομίας που έχει και την τελική διαχείριση και έκανε την κίνηση όταν συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία», επανέλαβε ο κ. Ξανθός.

Διαβάστε ακόμη:

Ποτάμι: Ανοχύρωτο το Σύστημα Υγείας απέναντι στα κυκλώματα φαρμάκων

Ξανθός: Ναι στη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη φαρμακευτική πολιτική



Ξανθός: Η παρανομία δεν έχει πλέον πολιτική ασυλία - Ο ρόλος του ΕΟΦ & της Η/Σ στους ελέγχους

Παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Οργισμένη η ΕΛΛΟΚ - Καταδικαστικοί ΦΣΑ, ΕΙΝΑΠ & ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ



Ξανθός για το παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Κρίσιμη πολιτική μας η ορθολογική συνταγο

Παράνομο κύκλωμα αντικαρκινικών: Ο ΙΣΑ ζητά μεταρρυθμίσεις στις προμήθειες φαρμάκων στο ΕΣΥ

ΦΥΚ από τα φαρμακεία: Ναι από τους φαρμακοποιούς, υπό προϋποθέσεις

Επιστολή ΠΦΣ στην Ανακρίτρια Διαφθοράς: Δώστε μας τα πλήρη στοιχεία των φαρμακοποιών