ΦΑΡΜΑΚO

Επιστολή ΠΦΣ στην Ανακρίτρια Διαφθοράς: Δώστε μας τα πλήρη στοιχεία των φαρμακοποιών

Επιστολή στην Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση με το παράνομο κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ζητώντας να μάθει εάν εμπλέκονται και φαρμακοποιοί.

Επιστολή ΠΦΣ στην Ανακρίτρια Διαφθοράς: Δώστε μας τα πλήρη στοιχεία των φαρμακοποιών

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, με το κύκλωμα διακίνησης παράνομων φαρμάκων, με δήλωση του προέδρου Κυριάκου Θεοδοσιάδη, είχε καταδικάσει το γεγονός και την αναφερόμενη εμπλοκή φαρμακοποιού στην αποστολή αντικαρκινικών φαρμάκων στο εξωτερικό.

"Ο ΠΦΣ ζητά να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών προκειμένου να εκκινήσουμε την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας" τονίζει σε δήλωση του ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, στην επιστολή που απέστειλε Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Αναλυτικά η επιστολή του ΠΦΣ στην Ανακρίτρια έχει ως εξής:

«Κ. Πρόεδρε,
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα φέρεται να εμπλέκονται φαρμακοποιοί που διατηρούν φαρμακείο. Καθώς σας έχει ανατεθεί η διενέργεια κύριας ανάκρισης δυνάμει σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών προκειμένου να εκκινήσουμε την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας, και δη του άρθρου 11 του Ν. 1963/1991 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, του Κώδικα Ελληνικής Φαρμακευτικής Δεοντολογίας (ΠΔ 340/1993) και των άρθρων 62-67 του Ν. 3601/1928.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας, σας δηλώνουμε δε ότι ο Π.Φ.Σ. θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας, σε οιαδήποτε στιγμή το κρίνετε σκόπιμο. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και Σεραφείμ Ζήκας.

Διαβάστε ακόμη:

Παράνομο κύκλωμα αντικαρκινικών: Ο ΙΣΑ ζητά μεταρρυθμίσεις στις προμήθειες φαρμάκων στο ΕΣΥ

Παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Οργισμένη η ΕΛΛΟΚ - Καταδικαστικοί ΦΣΑ, ΕΙΝΑΠ & ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ



Ξανθός για το παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Κρίσιμη πολιτική μας η ορθολογική συνταγογράφηση

Γιατροί μεγάλου νοσοκομείου σε παράνομο κύκλωμα με αντικαρκινικά - Τι δηλώνει ο ΠΦΣ