ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση για απολύσεις γιατρών, ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος πια για τις ριζικές αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της υγείας, συμπαρασύροντας τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ .
Αντίστροφη μέτρηση για απολύσεις γιατρών, ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος πια γιατις ριζικές αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της υγείας, συμπαρασύροντας τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ .

Όπως όλα δείχνουν, σήμερα Παρασκευή θακατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδαυγείας, η κατάθεση του οποίου είχε αναβληθεί μετά από ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ, οιοποίες έχουν ενταχθεί και προσαρμοσθεί στο πνεύμα του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδαυγείας που προβλέπει την ίδρυση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύυ Υγείας, και τημετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τηνπερασμένη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και ήδη υπάρχουν πάνωαπό 240 σχόλια από φορείς, γιατρούς και ασθενείς.

Ωστόσο, στη δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί ηπρώτη εκδοχή του νομοσχεδίου και όχι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές που προωθούνταικαι για τις οποίες υπήρξε η καθυστέρηση στην κατάθεσή του.

Διαβάστε επίσης

Από μέρα σε μέρα στην Βουλή το νομοσχέδιο των απολύσεων

Ο νέος ρόλος του αγοραστή ΕΟΠΥΥ, τι διατηρεί και τι χάνει