ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βενιζέλειο:Ασέβεια και κίνδυνος από τη δημόσια θέα των νεκρών

Σοκάρει η απόφαση των υπευθύνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, στο Βενιζέλειο, να έχουν σε κοινή θέα αποβιώσαντες ασθενείς, γιατί γίνονται οικοδομικές εργασίες στο χώρο που στεγάζεται το νεκροτομείο!
Βενιζέλειο:Ασέβεια και κίνδυνος από τη δημόσια θέα των νεκρών

Σοκάρει η απόφαση των υπευθύνων στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, στο Βενιζέλειο, να έχουν σε κοινή θέααποβιώσαντες ασθενείς, γιατί γίνονται οικοδομικές εργασίες στο χώρο πουστεγάζεται το νεκροτομείο!

Σωροί ασθενών εκτίθενται στην αυλή τουνοσοκομείου, έξω από ένα κοντέινερ το οποίο χρησιμεύει ως νεκροθάλαμος, γιαπεριορισμένο όμως αριθμό σωρών, μόλις 2!

Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν τα φορεία μετα σώματα των αποβιωσάντων έξω από το κοντέινερ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα,στους επισκέπτες, τους ασθενείς, τους γιατρούς αλλά και τους συγγενείς.

Η βεβήλωση των νεκρών, σε συνδυασμό με τοναυξημένο κίνδυνο δημόσιας υγείας, προκάλεσε την αντίδραση των ασθενών, τωνσυγγενών αλλά και των εργαζομένων, που κατήγγειλαν το θέμα στα τοπικά μέσαενημέρωσης.

Μετά από εντολή του Υπουργού Υγείας, κ. ΆδωνιΓεωργιάδη, ξεκινά Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Βενιζέλειο, η οποία θα πρέπεινα παραδοθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Τραυματιοφορέας ο ίδιος, ο πρόεδρος τουσωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης σημειώνει ότιδεν έχει άλλη λύση από το να συμμετέχει στην βεβήλωση της μνήμης τωννεκρών:

 “Αναγκάστηκα να αφήσω νεκρόέξω από το νεκροθάλαμο, διότι δεν χωρούσε μέσα στο κοντέινερ. Δυστυχώς, δενείναι η πρώτη φορά”. 

 

Τα σχετικά πορίσματα του αρμόδιου οργάνου θα πρέπεινα έχουν κατατεθεί το αργότερο έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με σχετικήπαρέμβαση του και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς αναφέροντας " μετάτην έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, τοποθετήθηκαν δύοκοντέινερ κοντά στην είσοδο του κτιρίου τα οποία θα λειτουργούσαν και ωςνεκροθάλαμοι.

Όμως όσα συμβαίνουν ξεπερνούν κάθε φαντασίακαθώς πολλές φορές φορεία με αποθανόντες συνανθρώπους μας παραμένουν για ώρεςεκτός κοντέινερ αλλά και στα μπαλκόνια των ορόφων. Το τραγικό αυτό φαινόμενοπροκαλεί την οργή και αγανάκτηση των συγγενών των εκλιπόντων αλλά και κάθεανθρώπου που πληροφορείται την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Λαμβάνοντας υπόψη ταπαραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστενα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή."