ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια με κινητοποιήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Το νοσοκομείο εγκαινιάζει μηχανήματα που εγκαταστάθηκαν με δωρεά, το σωματείο εργαζομένων διαμαρτύρεται για τις γενικότερες ελλείψεις.

Εγκαίνια με κινητοποιήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου θα εγκαινιαστεί ο νέος εξοπλισμός (που περιλαμβάνει και έναν καινούριο γραμμικό επιταχυντή για τις θεραπείες καρκινοπαθών) ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με - μια ακόμη - δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στα εγκαίνια έχει προσκληθεί και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο όμως προγραμματίζει κινητοποίηση διαμαρτυρίας, κατηγορώντας τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας ότι «επιχειρούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και... φιέστες να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στο ΕΣΥ».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οτι «για να λειτουργήσει μια τόσο σημαντική τεχνολογική υποδομή, όπως ο γραμμικός επιταχυντής, χρειάζεται μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό, και όχι προσωπικό μετακινούμενο από άλλα τμήματα, ή προσωπικό που θα πληρώνεται με μπλοκάκι»...

Αναφέρουν ακόμη πως στο ΠΑΓΝΗ οι συμβασιούχοι φτάνουν σήμερα τους 300, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις είναι τουλάχιστον 650!

Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι, σύμφωνα με το σωματείο, «η στελέχωση τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, οι τεράστιες λίστες αναμονής σε τακτικά ιατρεία και χειρουργεία και η εξάντληση του προσωπικού».

Έτσι, την ώρα ώρα των εγκαινίων, το σωματείο θα έχει στάση εργασίας, ενώ προγραμματίζει και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, ζητώντας ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.