ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε 14 Δήμους της χώρας ξεκινούν τα ΚΕΠ Υγείας

Σε 13 Δήμους της Αττικής και σε έναν στη Θεσσαλονίκη ξεκινά η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας.
Σε 14 Δήμους της χώρας ξεκινούν τα ΚΕΠ Υγείας

Σε 13 Δήμους της Αττικής και σε έναν στη Θεσσαλονίκη ξεκινά η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας.


Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.


Το πρόγραμμα αφορά τη «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας» και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαïκής Ένωσης.


Για τη λειτουργία του θεσμού θα παραχωρήσουν την Τρίτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και οι δήμαρχοι: Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Αγ. Αναργύρων - Καματερού Ν. Σαράντης , Αλίμου Α. Ορφανός, Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς, Γαλατσίου Κ. Τσίρος, Γλυφάδας Κ. Κοκόρης, Ηρακλείου Π. Βλασσόπουλος, Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, Μαραθώνα Ι. Λουίζος, Μεταμόρφωσης Μ. Καρπέτας, Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, Περιστερίου Α .Παχατουρίδης και Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης.


Διαβάστε επίσης


Ξεκινούν τα ΚΕΠ Υγείας από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων