ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερρίκος Ντυνάν: δεν υπάρχει διοικητικό κενό

Δεν κλείνει και δεν υπάρχει κανένα διοικητικό κενό στο Ερρίκος Ντυνάν, διαμηνύει η διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία αυτή την στιγμή, παραμένει τύποις και ουσία, η προηγούμενη 10μελής διοίκηση με επικεφαλής τον πρέσβυ Διονύσιο Κοδέλλα.
Ερρίκος Ντυνάν: δεν υπάρχει διοικητικό κενό

Δεν κλείνει και δεν υπάρχει κανένα διοικητικό κενό στο Ερρίκος Ντυνάν, διαμηνύει η διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία αυτή την στιγμή, παραμένει τύποις και ουσία, η προηγούμενη 10μελής διοίκηση με επικεφαλής τον πρέσβυ Διονύσιο Κοδέλλα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου κ. Κων. Τζουτζουράκης, «δεν υπάρχει διοικητικό κενό στο Κοινωφελές ΄Ιδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Οι 824 εργαζόμενοι (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό κ.α.) και οι 180 Ιατροί του, με την αρωγή της Πολιτείας και της πιστώτριας Τράπεζας, λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, παρέχοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης άριστες υπηρεσίες υγείας, παρά το γεγονός ότι τους οφείλονται, κατά μέσο όρο, 11 μισθοί».

Το ζήτημα προέκυψε μετά από την απόφαση του Ειρηνοδικείου με την οποία απορρίπτει τον διορισμό της νέας διοίκησης του υπουργείου Υγείας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), με αποτέλεσμα να δρομολογούνται αρνητικές εξελίξεις τόσο για τον κοινωφελή οργανισμό όσο και το νοσοκομείο ιδιοκτησίας του, το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε, θα προσβάλλει την απόφαση αυτή, την ίδια ώρα όμως, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι είναι ασύμφορο οικονομικά για το ΕΣΥ, να απορροφήσει το Ερρίκος Ντυνάν.

Πληροφορίες πάντως από το περιβάλλον της διοίκησης του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι η εν λόγω απόφαση του Ειρηνοδικείου, δεν επηρεάζει την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι κύκλοι επίσης, αναφέρουν ότι είναι σημαντικό ότι η τράπεζα Πειραιώς – η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ντυνάν και στην οποία ανήκει το μεγάλο δάνειο ύψους 90 εκατ. ευρώ- δεν τραβάει αυτή την στιγμή το «καλώδιο», ενώ πλήρωσε και δύο μήνες τους εργαζόμενους, στους οποίους χρωστάνε μισθούς 11 περίπου μηνών.

Συνολικά τα χρέη του Ερρίκος Ντυνάν ανέρχονται σε 200 περίπου εκατ. ευρώ, ενώ πολλές οφειλές έχει τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο και άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Εν τω μεταξύ, την πλήρη ένταξη του θεραπευτηρίου της Αθήνας "Ερρίκος Ντυνάν" στο ΕΣΥ και την ματαίωση όλων των σχεδίων για την πώλησή του σε επίδοξους επενδυτές ζητεί με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στο θεραπευτήριο (ΣΕΝΕΝ).

Συγκεκριμένα, το ΣΕΝΕΝ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του: "Το ΣΕΝΕΝ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ενεργοποίηση όλων των προπαγανδιστικών μέσων, κυβέρνησης και επίδοξων επενδυτών, με πρόσχημα τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, «ότι το Ντυνάν κλείνει», τονίζει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κρατούν το Νοσοκομείο ανοικτό απλήρωτοι, δίνοντας το αίμα και την ψυχή τους, αταλάντευτοι στα αιτήματά τους:

1. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΤΥΝΑΝ

2. Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

3. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

4. Να τεθεί το Ντυνάν υπό άμεσο κρατικό με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (όπως ορίζει το καταστατικό του), γιατί είναι υπεύθυνο για την χρηματοοικονομική χρηματολογιστική κατάσταση του Ντυνάν. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στον ελληνικό λαό , φτωχούς και ανασφάλιστους

5. Όχι στον ιδιώτη επενδυτή. Κατάργηση της στραγγαλιστικής δανειακής σύμβασης .Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό , δημοτικά συμβούλια κλαδικά σωματεία ιδιωτικής υγείας Αθήνας Πειραιά , Ο.Σ.Ν.Ι.Ε., .Ο.Γ.Ε., Ε.Κ.Α., να συμπαραταχθούν μαζί μας υιοθετώντας το κοινό ψήφισμα – ανοιχτή επιστολή, το υπόμνημα προς το Δ.Σ του Κ.Ι.ΕΝ. και των αποφάσεων της 12/2/2014.Δηλώνουμε αμετακίνητοι στα αιτήματα μας".

Διαβάστε ακόμη:

Ασύμφορη η απορρόφηση του Ερρίκος Ντυνάν από το ΕΣΥ