ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Οι γιατροί θα πληρώσουν φόρο για πλασματικά εισοδήματα

Την άμεση αντιμετώπισης της άδικης φορολόγησης των πιστωτικών τιμολογίων για το 2013 των γιατρών, τα οποία όμως έχουν υποστεί κούρεμα, μέσω του rebate και του clawback, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
ΙΣΑ: Οι γιατροί θα πληρώσουν φόρο για πλασματικά εισοδήματα

Την άμεση αντιμετώπισης της άδικης φορολόγησηςτων πιστωτικών τιμολογίων για το 2013 των γιατρών, τα οποία όμως έχουν υποστείκούρεμα, μέσω του rebate και του clawback, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μεεπιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους ο πρόεδροςκαι ο γεν. Γραμματέας του ΙΣΑ κ.κ.Γ.ιώργος Πατούλης και Στάθης Τσούκαλος,σημειώνουν τα εξής:

«Διατης παρούσης επανερχόμεθα σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο παρά τιςσυνεχείς οχλήσεις μας δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση.

Αναφερόμεθαστο θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης των πιστωτικών τιμολογίων των ιατρών, ταοποία θα εκδοθούν το έτος 2014 σχετικά με το rebate και το clawback και ταοποία θα αφορούν εισοδήματα του έτους 2013. Ειδικότερα έχουμε επισημάνει ότι τοσυγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να τύχει άμεσης διευθέτησης και βέβαια πριν τηνκατάθεση των δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς χιλιάδες ιατροί καιιατρικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο πλασματικά εισοδήματα αφούυποχρεωτικός για το rebate και το clawback θα πρέπει να εκδώσουν πιστωτικάτιμολόγια για εισοδήματα που αφορούν το έτος 2013 και τα οποία είναι αμφίβολοαν θα πάρουν.

Τοεν λόγω ζήτημα θα πρέπει να διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση έως τηνημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων, όπως προαναφέρθηκε ανωτέρω, ή τουλάχιστον ναδοθεί η δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματοςοικονομικού έτους 2014, οπότε τελικά να προκύψει ο φόρος, ο οποίος αναλογεί σταπραγματικά εισοδήματα.

Είναιαυτονόητο ότι η οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση λάβει χώρα, θα πρέπει νακοινοποιηθεί άμεσα στις Δ.Ο.Υ., ώστε να μην προκύψουν ζητήματα είτε φορολογικούελέγχου, είτε άρνησης των αρμοδίων τμημάτων της εκάστοτε Δ.Ο.Υ. ναπαραλαμβάνουν χωρίς την επιβολή προστίμου τις τροποποιητικές δηλώσεις.

Απότα ανωτέρω λεχθέντα αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα που γεννάται είναι τεράστιογια τον ιατρικό κλάδο και για αυτό προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας γιατην επίλυσή του, προκειμένου να μην τύχει εφαρμογής αυτή η άδικη φορολόγησηπλασματικών εισοδημάτων για τους γιατρούς».